U Monaku trljaju dlanove, ovom momku je suđeno da uspe!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 28.01.2018.
12:56
Izvor: Sportske.net

Najnovije pojačanje "Kneževa" ima sve predispozicije da postane jedan od najboljih na svetu, ne porede ga bez razloga sa jednim od najboljih napadača današnjice.

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Mnoge je šokirala informacija od pre nekoliko dana, da je Monako rešen da u svoje redove dovede 16-godišnjeg fudbalera italijanske Đenove Pjetra Pelegrija.

Ovaj supertalentovani fudbaler, koji je pre godinu i kusur dana postao najmlađi igrač koji je ikada zaigrao u jednoj utakmici italijanske Serije A, juče je i zvanično predstavljen na stadionu "Luj drugi".

Prema prvim informacijama, plaćen je 25 miliona evra, što je svetski rekord za fudbalera od 16 ili manje godina.

Juventus je ostao praznih šaka, Monako ih je u samo šest meseci drugi put dobio na tržišu, najpre letos kada su angažovali Baldea Keitu, a sada i angažovanjem mladog Pelegrija.


Sve je počelo jedne večeri u decembru 2016. godine. Mladi Pelegri se našao na klupi Đenove u duelu sa Torinom, a na tri minuta pred kraj susreta, istorija italijanskog fudbala je ispisana.

Pelegri je kročio na teren i postao najmlađi igrač koji je ikada zaigrao u Seriji A. Imao je tada 15 godina i 280 dana, srušio je rekord čuvenog Amadea Amadeija.

Da će jednoga dana postati zvezda, postalo je jasno par meseci kasnije.

Igralo se poslednje kolo italijanskog šampionata, Đenova je gostovala Romi. Nije u pitanju bila obična utakmica, već poslednji fudbalski meč u karijeri legende Rima i Italije, Frančeska Totija.

Pelegri se našao u startnih 11 "Grifona", sudija je oglasio početak susreta, a samo 180 sekundi kasnije, mladi Pelegri ponovo piše istoriju.

Postiže svoj debitantski gol u profesionalnom fudbalu, debitantski gol u Seriji A, nakon tri minuta utakmice, kojom se od fudbala opraštao "Princ Rima".


Postao je tako Pelegri treći najmlađi strelac u istoriji Serije A, najmlađi strelac italijanske prve lige u 21. veku.

Nakon dobrih izdanja među omladincima Đenove, Davide Balardini je odlučio da mu šansu ukaže u prvom timu i ove sezone.

U septembru je priliku dobio da zaigra protiv Lacija, ušao je u igru u 33. minutu, a do kraja susreta je mrežu "Nebeskoplavih" zatresao u dva navrata.

Pao je i treći rekord, Pjetro Pelegri je postao najmlađi fudbaler koji je na jednoj utakmici Serije A postigao dva pogotka. Rekord je do Pelegrija držao legendarni Silvio Piola, još od 1931. godine.

Visok je 196 cm, težak oko 80 kila, pa u Monaku sa razlogom prave paralelu između njega i Zlatana Ibrahimovića, koji je inače i idol mladog Italijana.

Pelegri ima sve preduslove da napravi vrhunsku karijeru, Monako će mu nesumnjivo ukazati priliku da napreduje, čini se da je napravio pravi izbor kada se zaputio ka Kneževini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MSSZRMK
Sunday, 28.01.2018
15:24

Vinicius je skuplji.

avatar
Marko Petrovic
Sunday, 28.01.2018
14:29

Nije srušio rekord Amadeija već ga je izjednačio

avatar
John Terry 26
Sunday, 28.01.2018
14:15

16 godina, a vec cijela ruka istetovirana ccc

avatar
FanEngleskogfudbala
Sunday, 28.01.2018
14:02

Naravno da je odbio Juve,svako ko voli bilo koji drugi veliki italijanski klub bi ih odbio.