U Legiji ne odustaju od duela sa Zvezdom, ali zašto su sinoć očajno izgledali? Trener priča jedno, Mire drugo...

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.07.2018.
11:09
Izvor: Sportske.net

Odmah posle žreba verovalo se da će Zvezda na Legiju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali...

Epa/Bartlomiej Zborowski
Epa/Bartlomiej Zborowski

Povezane vesti

Zvezda je sinoć svoj deo posla uspešno obavila protiv litvanske Suduve, slavila je sa ubedljivih 3:0 i može mirno da putuje na revanš.

Ali, za to vreme se u Varšavi dogodilo iznenađenje, Legija je pred svojim navijačima poražena od slovačkog Spartaka iz Trnave sa 2:0 i nalazi se a pragu eliminacije.

Više od rezultata navijače poljskog šampiona brine očajna igra ekipe Legije, ali posle meča trener Dean Klafurić otkrio je glavni razlog zbog čega je to tako izgledalo.

''Nisam neko ko traži alibi, ali moram da objasnim zašto su moji igrači izgledali na terenu onako kako su izgledali - imali su virus!

Pre utakmice imali su dijareju i groznicu i zato nisu bili dovoljno agresivni na terenu i gubili su duele.

Ponosan sam jer su uprkos teškoj situaciji probali da pruže svoj maksimum. Bio sam igrač i dobro znam koliko je teško igrati kada si bolestan, a virus je zahvatio neke od naših najboljih fudbalera - Karlitosa, Antolisija, Kantea, Šimanskog...'', pbjašnjava Klafurič.

Srpski internacionalac Miroslav Radović bio je znatno kritičniji od svog trenera i razloge poraza nije tražio ni u kakvom virusu.

''To je fudbal... Svako svakoga može da pobedi, Spartak se danas dobro pripremio za ovaj meč, a mi nismo znali kako da ugrozimo gol protivnika.

Iskreno, ne želim da verujem da nećemo savladati Spartak. Za mene će to biti veliki neuspeh. sada je vreme za analizu i možete nas napasti jer zaslužujemo kritiku. Moramo da odigramo nekoliko mečeva u istom sastavu kako bismo uhvatili neki ritam'', smatra Radović.

On, ipak, vidi neke druge razloge zbog čega Legija ne igra kao pre par sezona.

''Prošle godine smo imali problem što su transferi kasno realizovani. Čini mi se da ove sezone takvih problema ne bi trebalo da imamo, jer su transferi blagovremeno završeni.

Ne znam da li postoji problem sa sistemom igre ali mislim da imamo dobar tim koji treba da pobeđuje.

Možda imamo i previše promena u sastavu poslednih godina.  Pogledajte Viktoriju Plzenj, oni imaju 2-3 puta manji budžet od Legije, ali praktično isti igrači im igraju u poslednjih pet godina. Kod nas u svakom prelaznom roku se promeni po 5-6 igrača...'', istakao je Radović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Wednesday, 25.07.2018
17:27

svi znamo ko je mire radovic jedan teski lazovcina a i veliki zvezdas

avatar
Man united
Thursday, 26.07.2018
14:57

Од куд ти то да је звездаш?

avatar
RIP KOBE
Friday, 27.07.2018
18:30

u kontekstu price gde smominje navijace a i kako je zbrisao onda pre 2 sezone.

avatar
Man united
Wednesday, 25.07.2018
15:01

Па, што их стави да играју ако су болесни.