U Kini može sve, pa i Kalčo!

Autor: Stefan Matić
petak 22.03.2019.
22:12
Izvor: Sportske.net

Fudbal tema razgovora na visokom političkom nivou.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Čelnici italijanskog prvenstva pokušaće da iskoriste predstojeću posetu kineskog predsednika Ksi Đinpinga kako bi privukli azijsko tržište, samim tim i popularizovali ovaj sport u Kini.

Sećamo se u skorijoj prošlosti da je Tebas, predsednik Primere pokušao nešto slično sa Amerikom, predlog je bilo odigravanje nekoliko mečeva La Lige na terenima Sjedinjenih Država.

Predlog je bio dočekan "na nož" od strane navijača, ostalih klubova i igrača Primere, te se za sada takav predlog stavio na čekanje.

Sličan posao bi mogla da napravi najbolja liga Italije, međutim gore navedene ideje su isto daleko od realizacije zbog potrebnog odobrenja Azijskog komiteta za fudbal i FIFA koja nije blagonaklona ka ovakvim predlozima.

Predlog koji prenosi Fajnenšal Tajms jeste da se čelnici Serije A susretnu sa glavnim distibutorom Kina Medija Grupa već ovog vikenda kako bi se pregovaralo o nacrtima pomenutog predloga.

Plan je da se u naredne tri godine utakmice Serije A igraju na prostorima Kine sa odgovarajućim budžetom, takođe u predlogu stoji i prijateljska utakmica između selekcije Kine i Italije.

Podsetimo, Italijani su ovogodišnji Super Kup Italije igrali u Džedi, dok su prethodna dva igrana u Pekingu i Šangaju tako da je iskustvo međusobne saradnje bilo veoma dobro.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Real/Partizan
Sunday, 24.03.2019
17:12

Bude li ovo prestace se pratiti fudbal, besmisao i alavost za novcem..

avatar
Ruske39
Saturday, 23.03.2019
13:15

Odavno je marketing na prvom mestu

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 23.03.2019
00:23

Dabogda se momentalno raspao svaki klub koji pristane na ovo...