U Bundesligi serija pobeda gostiju, Leverkuzen pokvario prosek!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.01.2021.
17:25
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrano je pet mečava 14. kola Bundeslige.

Beta/Uwe Anspach/dpa via AP
Beta/Uwe Anspach/dpa via AP

Povezane vesti

Filip Kostić odigrao je ceo meč u pobedi Ajntrahta u Frankfurtu nad doskorašnjim liderom na tabeli, ekipom Leverkuzena, rezultatom 2:1. Uvodni minuti meča nagovestili su drugačiji ishod, pošto su ''Farmaceuti'' golom Amirija poveli već u 10. minutu.

Dvanaest minuta kasnije Junes je doneo izjednačenje domaćinu, a na preokret se čekalo do 54. minuta, kada je autogolom Tapsobe Ajntraht stigao do sva tri boda.

Ekipa Menhengladbaha nije dozvolila iznenađenje u Bilefeldu, gde je golom Emboloa u 58. minutu slavila sa 1:0. Isti rezultat i u Kelnu, gde je sva tri boda osvojila ekipa Augsburga, pogotkom Jaga u 77. minutu meča.

Još ubedljiviji u gostima bio je Union Berlin, koji je slavio u Bremenu protiv Verdera rezultatom 2:0. Beker u 12. i Avoniji u 28. minutu doneli su Augsburgu dva gola prednosti, što su gosti zadržali do kraja meča. U domaćem timu Miloš Veljković je priliku da zaigra dobio tek u 82. minutu.

Da ovo subotnje popodne još više bude u znaku gostujućih ekipa, pobrinuo se i Frajburg, koji je sa 3:1 slavio u Hofenhajmu.

Ovo je četvrti uzastopni trijumf Frajburga u Bundesligi. Najavio ga je Santamarija, vodećim golom već u sedmom minutu meča, a do kraja poluvremena Grifo je iz penala duplirao prednost, da bi posle autogola Kasima u 42. minutu na semaforu stajalo 0:3.

U nastavku, Hofenhajm  je stigao samo do počasnog gola, koji je u 58. minutu postigao Bebu.

Bundesliga, 14. kolo

Subota:

Arminija - Menhengladbah 0:1
Ajntraht - Leverkuzen 2:1
Keln - Augsburg 0:1
Hofenhajm - Frajburg 1:3
Verder - Union Berlin 0:2
18:30h Herta - Šalke
20:30h Štutgart - RB Lajpcig
-
Baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke