U Bergamu se ponovo igra fudbal, a Atalanta je i dalje čudesna!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.06.2020.
21:25
Izvor: Sportske.net

U gradu koji je bio najteže pogođen pandemijom koronavirusa i koji je pretrpeo pravi užas ovog proleća život se polako vraća u normalu, koliko je to moguće u ovim okolnostima.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Večeras je odigrana prva prvenstvena utakmica u Bergamu posle tragičnih dešavanja u ovom gradu. Sastale su se ekipe Atalante i Sasuola, u okviru 26. kola Serije A, a domaćin je nastavio onako kako je igrao u većem delu ove sezone, dominantno i efikasno.

Atalanta je ovaj meč rešila u svoju korist rezultatom 4:1, što joj je 15. pobeda ove sezone u Seriji A, pa se još više učvrstila na četvrtom mestu na tabeli.

Naravno, pre početka meča odata je pošta brojnim žrtvama koronavirusa u Italiji i Bergamu, a kada je sama utakmica u pitanju, trijumf Atalante najavio je Đimšiti, vodećim golom u 16. minutu, na asistenciju Kaldare posle kornera.

Četiri minuta kasnije gol Gomeza je poništen zbog igranja rukom, ali već u 31. minutu Zapata je duplirao prednost Atalante. A kada je Burabija postigao autogol šest minuta kasnije, bilo je jasno da bodovi ostaju u Bergamu.

U nastavku je od 61. minuta u redovima gostiju zaigrao i naš Filip Đuričić, koji je zamenio Berardija, ali Atalanta ne staje i drugim golom Zapate stiže do još ubedljivijih 4:0.

Bilo je još šansi na obe strane, mogli smo da vidimo još više golova, ali do kraja još samo počasni gol za Sasuolo, koji je Burabija postigao iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena - 4:1.

Zanimljivo, trener Atalante Đampjero Gasperini isključen je u 73. minutu zbog protesta, pri vođstvu njegovog tima od 4:0.
-
Baner 9
- 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 21.06.2020
21:30

Jel vidis sari kako se cepa fudbal, da imaju sudije kao lopentus sad bi vec slavili skudeto