U Barsi protiv Mesija, ko i zbog čega?

Autor: Stefan Matić
sreda 18.11.2020.
10:29
Izvor: Sportske.net

Odlazeća uprava donela (ne)popularnu odluku.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Situacija oko Mesija i letnjih/jesenjih događaja se dobrano iskristalisala do sada.

Kapiten Barselone je nameravao da napusti klub po kraju prošle sezone, dogovor između Bartomeua i njega je bio da Argentinac može napustiti klub bez nadoknade kada uđe u poslednju godinu ugovora.

Bartomeu je pogazio reč, bivši predsednik je igrao na korona-kartu to jest kako se sezona nije završila u junu kada je Mesiju počela da teče poslednja godina u ugovoru. Nije pomogao ni zvanični zahtev Mesija za transferom - Bartomeu je zahtevao isplatu klauzule od 700 miliona evra koju u ovim vremenima niko nije lud da isplati, pa makar i za Mesija.

Bergistajn, jedan od čelnih ljudi u Mančester Sitiju izjavio je da su vrata "Etihada" otvorena za Argentinca, pojedini mediji pišu kako nema sumnje da je bilo razgovora između Gvardiole i Mesija oko selidbe u Englesku.

Magazin '442' donosi pak priču iz drugog ugla, njihov novinar Endi Miten koji radi u Barseloni tvrdi da nisu bili svi srećni zbog Mesijevog ostanka.

Jasno ovo znači još jedna sezona plaćanja plate Argentinca koja iznosi oko 40 miliona evra plus ove godine 'leže' i bonus za lojalnost u iznosu od 66 miliona evra. Prva polovina je već podmirena, preguraće se valjda i druga.

"Bili smo uznemireni kada je Mesi odlučio da ostane. Svi su. Znali smo da to znači dalja smanjenja plata, što se i desilo, samo kako bi se isplatila Mesijeva plata. Volim ga, volim šta je sve uradio za naš klub i fudbal, ali svoju porodicu i svoj posao volim više", izjavio je jedan od zaposlenih u klubu koji nije fudbaler.

Baner

"Postoji previše nejasnoća u svemu ovome. Mesi nije imao poverenje u bord čelnika Barselone, ovo je i javno potvrdio. Nemam sumnje da je razgovarao sa Gvardiolom, pod njim je beležio najbolje partije, ali ima ugovor a ugovor je ugovor", izjavio je katalonski trener Markez koji je vodio Las Palmas u Primeri 2017. godine.

Deluje da većina navijača slavi ostanak svog kapitena, ali deluje da je Argentinac trenutno u ovim vremenima preveliki luksuz i opasnost za funkcionisanje kluba sa "Nou Kampa".

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jasminn
Wednesday, 18.11.2020
18:48

Citiram: "ali deluje da je Argentinac trenutno u ovim vremenima preveliki luksuz i opasnost za funkcionisanje kluba sa "Nou Kampa".
O ovom pricam zadnjih 15 dana. A neki mi govore da sam lud.
Po 100ti put ponavljam voli klub a ne igraca, navijaj za klub a ne za pojedinca. Mirjevac cekam te da mi objasnis kako nemam pojma o cemu pisem.
Klub je prebolio odlazak Ronalda Brazilca, odlazak Figa, Ronaldinja, Etoa ,ovog onog pa i Mesija ce. Samo je pitanje koliko brzo, a to ovisi o dugu koliki ce ostati nakon Mesija.

avatar
xenon 1989
Saturday, 21.11.2020
14:50

Dobro ti govore. Dug je ostao nakon Bartomeua, što bi sigurno primetio da nisi to što ti govore. :D

avatar
xenon 1989
Wednesday, 25.11.2020
20:37

Teško, jer te činjenice ne zanimaju. A jedna od osnovnih činjenica je da ovo: 'Dug je napravilo vodstvo kluba. Dug je tu i treba ga vratiti.' i ovo: '...a to ovisi o dugu koliki ce ostati nakon Mesija' veze nemaju jedno sa drugim. Neću te naravno pitati kakve veze ima ko je napravio dug sa time ko će ga vraćati, a sve to kakve veze ima sa Messijem, jer... paa, jer su ti objasnili ti neki koji su ti to rekli. U znak veeelike zahvalnosti što mi nisi dao minus ja ći tebi dati čak dva plusa, po jedan na oba komentara.

avatar
Jasminn
Sunday, 22.11.2020
04:50

Hvala na komplimentu. Od koga je dobro sam prosao. Nego de me pobij cinjenicama. Dug je napravilo vodstvo kluba. Dug je tu i treba ga vratiti. Nece ga vracati Bartomeu vec klub. To ti znas neku firmu, neku organizaciju, neki klub koji je rekao bivsem predsjedniku ti si trosio, haj sad vrati, pa bivsi predsjednik vraca. Eeee boze dragi. Eto necu ti ni minus dati.

avatar
P. S.
Wednesday, 18.11.2020
16:39

Nije stvar u tome za ili protiv Messija već u realnosti, a ona kaže da se Barsa dovođenjem i trpljenjem Bartomeua opredelila za strmoglavi pad. Sa obzirom na to Messi je trebao da ode pre bar 3 godine, Barsa da se oslobodi njegove plate i uzme recimo 100 m€ od transfera i slupa ih na još nekog Dembelea ili Grizmana, a Messi da ode tamo gde bi mogao nastaviti još koju godinu da igra fudbal na najvišem nivou i možda pomogne novom timu u LŠ. Ovako nije valjalo ni za Barsu ni za Messija, a ni za klub koji je mogao dobiti pojačanje još kada je Messi bio 3 godine mlađi.