U Barsi detektovali problem, evo zbog čega najskuplji u istoriji ne može da bude starter!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 29.01.2019.
19:06
Izvor: Sportske.net

Deluje, imajući u vidu sve što se dešava kao bačen novac. Klub razgovarao sa trenerom, ali je poruka jasna. Šta nije u redu?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

U Barsi su zabrinuti, najskuplji igrač u istoriji kluba nije ništa više od rezerve. Potpuno je izgubio samopouzdanje, priča se o prodaji, povratku na Ostrvo ili čak odlasku u PSŽ kao deo posla za Nejmara, mada je to malo verovatno.

Kutinjova tranziciona sezona nije bila loša, mada je igrao na više mesta u ekipu, u 16 startijva, pet puta je bio na desnom krilu, 5 puta levo, šest puta na poziciji na kojoj želi da igra, u veznom redu, kao naslednik Inijeste.

To i jeste njegova prirodna pozicija, Valverde ga je tu planirao ove sezone, ali posle poraza od Leganjesa, Kutinjo je jednostavno eliminisan sa pomenutog mesta u timu.

Valverde mu zamera da malo radi u fazi odbrane, od tada je levo krilo, i to menja Dembelea.

Kada se Feancuz oporavi od najnovijih problema, Brazilac će na klupu.

U klubu su zabrinuti, naime, izgleda da je Valverde potpuno odustao od Kutinja kao veznog igrača, Brazilac deluje izgubljeno, a kako pišu katalonski mediji treneru je sugerisano da razgovara sa bivšim igračem Liverpula da proba da mu nađe poziciju i podigne samopouzdanje. Ali, Valverde je poznat kao tvrdoglav i tradicionalista, on smatra da je Brazilac problem kada se igra presing, da ne uspeva da napadne loptu na pravi način.

Kod Klopa jeste igrao iza napadačke trojke, ali Barsa ima drugi sistem, katalonski mediji smatraju da bi Kutinjo morao više da se prilagodi, da dobije dublju ulogu poput De Brujnea u Sitiju kome je Pep promenio ulogu, ali i zaključuju da je Belgijanac raznovsniji igrač, borbeniji, bolji u defanzivi, pa je ovo problem koji visi nad glavom Valverdea.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Forca Barca
Wednesday, 30.01.2019
16:05

Zato nek su Buskec i Rakitic vrhunski u odbrani i presingu,samo nek nastavi sa tom kombinacijom na sredini,pa kad opet protiv neke Rome ne bude mogao da iznese loptu sa svoje polovine valjda ce dobiti otkaz... Kutinju moraju da nadju neko mesto u timu,dali su 160 miliona za coveka sa kojim ocigledno ne znaju sta da rade (Osim da eventualno menja drugog lika koji je placen 20 miliona manje)...Sve ovo govori o tome koliki idioti sede ne samo na klupi,vec i upravi...Odbrana je ocajna (Cast Ter Stegenu),vezni red nije u stanju da radi svoj posao (izuzimam Artura),Suarez je u polju 90% vremena potpuno beskoristan,Mesi mora da bude Cavi,Iniesta i Mesi istovremeno i ako omane u bilo kojoj od tih uloga odma nastaje problem...

avatar
neme
Tuesday, 29.01.2019
23:55

On je igrac koji je navikao da se sve vrti oko njega a u barsi ce jos dugo sve da se vrti oko Mesija -normalno.Ako nisi sposoban da si nades mesto kao neki od superpomocnika ti mesto nemas.Rakitic je to shvatio i igra peske a igrac je kao piksi kad mu das slobodu kao u hrvatskoj.

avatar
Forca Barca
Wednesday, 30.01.2019
15:54

Rakitic kao Piksi?? Covek ima strah od lopte u nogoama (Cim protivnik odigra malo jaci presing,napuni gace),okrece se kao fap,o prostoru koji pokriva necu da govorim...

avatar
Forca Barca
Thursday, 31.01.2019
22:05

Gledao sam ja te utakmice,ne mogu se sloziti nikako...

avatar
neme
Thursday, 31.01.2019
02:50

Pogledaj celsi -Barsa iz prosle sezone ili totenhem -barsa iz ove on taj presing resi peske.A za fap si upravu on obicne tekme kao i njegovi saigraci nece da igra ubije ih melanholija od svakodnevnog pobedivanja uspavaju se.

avatar
Rise up
Tuesday, 29.01.2019
20:33

A Valverde glumi Fergusona. Cuj ti njegove zamerke 😀😀

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 29.01.2019
20:27

Kutinjo bolji od de Brujnea?nemoj da ste smešni

avatar
Umtiti legenda
Tuesday, 29.01.2019
22:25

Gde se to spominje?Cak stavise u ovom tekstu se aludira da je De Brujne bolji od Kutinja.