U Arsenalu blistaju: ''Pobeda u ključnom trenutku''

Autor: Beta Beta
nedelja 14.02.2016.
18:20
Izvor: Beta

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da su njegovi fudbaleri danas, "u presudnom trenutku" borbe za titulu u Premijer ligi ostvarili važnu pobedu protiv vodećeg Lestera i da imaju šanse da osvoje šampionat.

Beta
Beta

Povezane vesti

Arsenal je danas na svom terenu pobedio vodeći Lester sa 2:1, u utakmici 26. kola Premijer lige i smanjio zaostatak na dva boda.

"Ovo je bio presudan trenutak pošto, gledajući matematiku pre meča, mogli su da imaju osam bodova prednosti, ili je moglo da bude dva boda. Ovo je velika šansa. Ima još da se igra, igraćemo protiv velikih ekipa. Imali smo loš niz, nismo uspeli da pobedimo u četiri uzastopne utakmice, ali smo posle toga vezali dve pobede. Izašli smo iz tog niza i još imamo dobre šanse (za titulu)", rekao je Venger, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je naveo da je zadovoljan trudom i energijom koju su uložili njegovi igrači.

"Lester se dobro branio, ali nismo imali sreće, pošto smo na poluvreme otišli zaostatkom od jednog gola. Posle toga smo bili nemilosrdni, trebalo je da postignemo više golova",
rekao je on i dodao da će morati da pogleda snimak spornih situacija.

"Pre Lesterovog gola fauliran je naš igrač Mesut Ozil, a čini se da je penal prestrogo dosudjen. Moraću da pogledam snimak, ali ne čini se da je bio penal", naveo je francuski trener.

Golman Arsenala Petr Čeh rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa smanjila zaostatak na dva boda.

"Morali smo da budemo koncentrisani u završnici pošto je svaka njihova kontra postajala sve opasnija, jer smo mi išli napred, pokušavali smo da postignemo gol. Bilo je nezgodno, uvek je tako kada protivnik igra sa 10 igrača. Bili su dobro organizovani i borili su se. Uspeli smo da ih slomimo i stvarali smo šanse, koje smo promašivali. Preokrenuli smo i sada umesto osam bodova zaostatka imamo dva", rekao je Čeh.

Strelac pobedonosnog gola Velbek rekao je da je pobeda nad Lesterom najvažnija.

"U poslednjim trenucima imali smo šansu za šansom. Propustio sam prvu priliku i pokušao sam da se iskupim. Najvažnije je da smo pobedili. U poslednjih nekoliko meseci bilo je teško, moja porodica i prijatelji znaju kroz šta sam sve prošao", rekao je Velbek.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Montecason
Tuesday, 16.02.2016
02:50

Pogledajte raspored do kraja, ko sa kime igra i gdje. Leicester nece padnuti, jer igraju konstantno dobro cijelo prvenstvo, imaju sve sanse da se okite titulom, ako im se ne bude desavalo kao protivu Arsenala, da igraju sa 10 igraca. Arsenal se jedva izvukao i sa 10-oricom. Budimo realni i sagledajmo sanse i mogucnosti prve 4 ekipe EPL-a. Ja tipujem na Leicester.

avatar
TH14
Monday, 15.02.2016
23:30

Mislim da nam ova pobjeda jučer nebi bila toliki vjetar i leđa da nije bilo one upornosti i baš onog gola u tim zadnjim sekundama, i onog ludog slavlje. To će se vjerovatno najviše odraziti na psihu ekipe...

avatar
vojin denic
Monday, 15.02.2016
07:12

Lester je zavrsio svoje verujte mi

avatar
ZGtopnik
Monday, 15.02.2016
14:52

i ja sam istog mišljenja, kako bi rekao Carina kola će krenuti niz brdo

avatar
gunner11
Monday, 15.02.2016
00:32
avatar
Sunday, 14.02.2016
20:53

Guneri do titule!!!

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 14.02.2016
20:42

Moramo da popravimo realizaciju.Dzabe onolike sanse kad tesko dajemo gol.I nek sutiraju vise van 16...

avatar
Monday, 15.02.2016
12:11

Nama je realizacija uvek bila problem.

avatar
gunner 85
Sunday, 14.02.2016
20:24

sada ce se tek videti snaga ovog tima kada su se vratili povredjeni fudbaleri i konacno imamo i poneku izmenu a ne samo sastavimo prvi tim i to je to ......samo da stoperi ne budu ozbiljnije u problemu i trebalo bi da zaredjamo dobre rezultate

avatar
Realan tip
Sunday, 14.02.2016
20:18

Ne znam da li se neko sjeca Van Galove izjave kada je United dobio Liverpula srecno na Enfildu, tada je LVG govorio o utakmici koja moze da promjeni sve na bolje.To je daleko bilo od istine u slucaju Uniteda, cak i za tu utakmicu samu po sebi.To je u ovom slucaju ta utakmica za Arsenal.Iako sam i dalje skeptican povodom titule za njih, ima jos 12 kola da se igra.

avatar
Dropkick Murphys 01
Sunday, 14.02.2016
22:09

Tacno je to sto si rekao.Medjutim,u sledecem kolu,Arsenal gostuje Junajtedu..Ako tu izgube,sto me ne bi cudilo,a Lester i Totenhem pobede(igraju kuci) opet ce biti minus 5,i postoji bojazan da ekipa padne psiholoski......Opet,ako pobede Junajted,sto me takodje ne bi cudilo,mogu da porastu do neba!I dalje smatram da ce jednostavno negde uprskati stvari povodom titule,ali,videcemo......

avatar
Paklena pomorandza
Sunday, 14.02.2016
22:45

Nemoj zaboraviti da Lester zadnju igra protIV Celzija,znaci vec sada beze Arsenalu 5 bodova:))