Tvente izbačen iz Eredivizije!

Autor: Aleksandar Vučković
četvrtak 19.05.2016.
20:19
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Tvente suočava se sa surovom kaznom lige.

fctwente.nl
fctwente.nl

Povezane vesti

FK Tvente privremeno je izbačen u drugu holandsku ligu zato što je "u više navrata i sa namerom obmanjivao" fudbalske vlasti i ostale klubove u vezi sa svojim finansijama.

Komisija za licenciranje nacionalne fudbalske asocijacije Holandije (KNVB) predložila je da se Tvente izbaci u niži rang, umesto da im se oduzme licence za igranje, zbog skorašnjih pokušaja da stabilizuju svoje račune.

Klub je već izbačen iz svih evropskih takmičenja na period od tri godine na kraju prošle godine, nakon što je otkriveno da je klub prodao spoljnom investitoru prava na zaradu od transfera.

Investiciona firma sa Malte pod imenom "Doyen Sport" pristala je 2014. godine da uloži 5 miliona evra u klub, a da zauzvrat dobije procenat od svake zarade od transfera sedmorice igrača.

Kasnije je procureo dokument koji pokazuje da firma sa Malte ima profit od transfera, što je klub oštro demantovao.

"Plašili smo se da će komisija za licenciranje u potpunosti sve obustaviti", izjavio je direktor KNVB Bert van Ostven.

"Srećom, komisija je pronašla rešenje. FK Tvente je veliki klub sa dosta navijača i KNVB je srećna što je klub dobio drugu šansu."

Direktora kluba Ono Jakobs izjavio je da je odbor kluba bio "šokiran, razočaran i pun neverice" i da će proučiti odluku pre nego što odluči kako dalje da deluje.

"Osećaj je kao... da vas je udario čekić", dodao je Jakobs, nakon što je pozvao navijače na smirenost i strpljenje.

U poslednjih par godina šampion iz 2010. prolazi kroz vrlo težak period. Zbog finansijskih obmana, prethodnog meseca su im oduzeti bodovi drugu godinu zaredom.

Holandski savet profesionalnih igrača ima dve nedelje da razmotri predlog i saopšti neobavezujuće mišljenje pre krajnjih mera, dok Tvente može da se žali na odluku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nouhei
Friday, 20.05.2016
06:31

Zao mi je ovog kluba. Imaju veliku tradiciju. Zao mi je i navijaca. Mozda da ih kazne novcano, ili oduzimanjem bodova na pocetku sezone, uz to da se iz kluba najure ljudi koji su zasluzni za te silne malverzacije.

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Thursday, 19.05.2016
23:30

Pa tako su trebali i zvezdu al .....

avatar
(anti)talentovan lik
Thursday, 19.05.2016
20:32

Vazda mi je na tiketima bio najbaksuzniji klub (posle Lacija naravno, on se podrazumijeva)...