Tužno podsećanje za Real, dve godine bez Ronalda - Tropa!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 26.05.2020.
11:43
Izvor: Sportske.net

Pre tačno dve godine Kristijano je odigrao poslednji meč za Real Madrid. Jasno ko je najveći gubitnik u čitavoj priči.

EPA-EFE/ANDREA DI MARCO
EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Povezane vesti

Danas je tačno dve godine od kada je Kristijano Ronaldo odigrao poslednju utakmicu za Real. Naime, tog dana 2018. osvojio je Ligu šampiona, četvrtu sa Realom.

Nije oprostio kako se priča, laž posle Kardifa, godinu dana ranije kada je razbijen Juventus, da će mu biti povećana plata.

Otišao je baš u Juventus posle Kijeva, Real ga je prodao za 100 miliona, a dobio je platu 10 miliona veću nego u Madridu. Ostale su brojke, i 2009. je vredeo blizu 100 miliona, tada svetski rekord, ali tržište je od tada "podivljalo", pa je rekord srušen, mada je Ronaldo zajedno sa Mesijem obeležio deceniju.

Potukao je sve rekorde u Realu, dao 450 golova za "Los Blankose", uz četiri Lige šampiona, osvojio je dve Primere, tri puta bio svetski prvak, po dva puta radovao se Kupu Kralja i evropskom Superkupu.

Posle njega više ništa nije bilo isto. Iako su u Realu verovali da će naći zamenu, prethodne dve godine su pokazale da je to nemoguće.

Naime, Kristijano je ostavio takvu rupu da je Real prošle godine ispao iz trke za titulu u martu, nije odbranjena titula u Ligi šampiona, i ove sezone su na pragu ispadanja od Sitija, ako LŠ bude nastavljena u avgustu. Sada je Real u trci sa Barselonom za titulu, šampionat se nastavlja 11. juna.

Bundesliga


A Ronaldo?

Sa Juventusom je osvojio titulu, no, to se podrazumeva. Bio je najbolji igrač Serije A, ali Juventus nije uspeo u Ligi šampiona, ispali su od Ajaksa, iako je u osmini finala het-trikom Ronaldo izbacio omiljenu žrtvu Atletiko. Ove sezone, Juve vodi u prvenstvu, boriće se sa Laciom do kraja za krunu, izgubili su u prvoj utakmici osmine finala protiv Liona 1:0, čeka ih revanš na praznoj "Areni", ali recimo i to da će Lion biti tri meseca bez fudbala.

Ronaldo nije uspeo da odbrani "Zlatne lopte", pre dve godine je uzeo Modrić, prošle Mesi, videćemo kako će se završiti bitka 2020.

U svakom slučaju Real je najveći gubitnik, osvojili su titulu šampiona sveta bez Ronalda, a i španski Superkup i ništa više, doduše ova sezona nije završena.

Juventus je dobitnik, na planu popularnosti, povećanja prihoda, Ronaldo je "zlatna koka", ima još dve sezone ugovora, neće ga pustiti, iako ima 35 godina. Napašće ove sezone Ligu šampiona, ako prođu Lion, pred finalom su kupa Italije, ako se bude igrao.

Ipak, ono što je zaključak, veliki gubitnik je Real, jednostavno bez Ronalda to nije isti tim, a mnogi kažu i isti klub. Na kraju i brojevi, sa Ronaldo, postizali su 2.66 golova po utakmici, od kada je otišao 1.77.

Dalji komentar nije potreban...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Wednesday, 27.05.2020
02:30

Real prop'o bez izlizanog, jer nakon njegovog odlaska nije osvojio LŠ, za razliku od uzlizanog koji se naosvajao LŠ i dokazao da on to sve sam osvaja, sa ovim ili onim timom, nebitno. :D

Bez njega Real aposlutno ništa nije osvojio, osim titulu šampiona sveta i španski Superkup, dok je izlizani osvojio apsolutno sve, osim LŠ, Italijanskog kupa, titule prvaka sveta itd. Drugim rečima izlizani je osvojio ligu, koju je Juventus osvajao 7 puta uzastopno pre nego što ga je doveo, a Real nije, k'o što je nije 7 puta osvajao ni za vreme njegove devetogodišnje karijere u Realu. :D:D:D

avatar
Mirjevac
Tuesday, 26.05.2020
15:32

Ma jeb.. klub koji zavisi samo od jednog igraca i od veki broj dudija! Real nezavisi samo jedan igrac o kojem on zavisi, vec real zavisi i od ogroman broj sufija, koje je potplatio da bi ga pogurali! Sudije su pocele da se ispovedaju, engles je reko da progurao real i drugi englez Oliver bi isto tako trebalo da se ispovedi, eno nekespanske sudije su se ispovedile i to sa da 90% spanskih sudija navija i pogurava real! Koji je to klub kad skro sve zavisi od sudija, a igraci samo statiraju, sudije zavrsavaju utakmicu?

avatar
Amalainter
Tuesday, 26.05.2020
13:46

Ronaldo najbolji napadac posle pravog Ronalda..

avatar
Offside
Tuesday, 26.05.2020
13:17

Hvala velikom magu Perezu...Ajde da kazemo prodao ga je zbog godina ali covece da dozvolis da ti toliki golovi odu a da ne dovedes odmah zamenu.I ovo dovodjenje Azara je cista glupost ako je neko verovao da on moze da zameni Ronalda.Nasa najveca sreca je sto je Benzema i dalje tu pa se na njega,za sada,mozemo osloniti,A mi cemo se muciti sve dok ne dovedemo Mbapea koji je i jedina zamena za sve golove Ronalda.

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 26.05.2020
13:17

"... sa Ronaldo, postizali su 2.66 golova po utakmici, od kada je otišao 1.77 .." Strasno !!!