Tužan kraj za Marija Mandžukića, gde je nestao idol navijača?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 18.11.2019.
09:11
Izvor: Sportske.net

Zaista neverovatan odnos kluba, to je ono što neki zovu profesionalizmom, ali zaista, posle svega, nije zaslužio ovakvo ponašanje...

EPA-EFE/KIM HEE-CHUL
EPA-EFE/KIM HEE-CHUL

Povezane vesti

Znate verovatno, Mario Mandžukić nije odigrao minut ove sezone za Juve. Pretpostavljalo se da će odlaskom Alegrija imati manju minutažu, ne uklapa se u Sarijev fudbal, ali je trenirao žestoko.

Juventus ga nije prodao, čekali su poslednji trenutak jer nije bilo pravih ponuda, Bajern je odustao, a kada je poslednjeg dana prelaznog roka u PL, stigao poziv Junajteda, Mandžukić je odbio, u vremenskoj oskudici.

Posle toga je trebalo da bude integrisan u tim, ali je onda usledila priča da u dogovoru sa klubom trenira sam, čeka angažman, pominjan je Katar. On se nije oglasio, nije dao nijednu izjavu, ali prošli su svi rokovi, postalo je jasno da je otpisan.

Juventus to naravno nije hteo da komentariše, Mandžukić trenira odvojeno od ekipe, ne viđa saigrače, za njega se zna da je jako povučen i da vreme provodi uglavnom kod kuće.

Juve mu je dodelio trenera, ali jasno, svi čekaju da ode. Ljutnja sjajnog hrvatskog napadača je vezana za Juventusovo odugovlačenje tokom leta, situaciju oko Iguaina i Dibale, za koju je bio vezan,  na kraju je odbio ponudu iz Katara jer bi dobijao isto novca koliko i u Juventusu, 5.5 miliona, jasno, zbog toga ne želi da se preseli u Aziju.

Ali, sada su mu koferi spakovani, otići će ljut, ali i bez reči. Problem sa ponudom Milana je što oni nemaju novca da plate Mandžukića, a što se tiče kineskih klubova, ako daju obeštećenje, isto to moraju da uplate u kasu za razvoj fudbala u svojoj zemlji.

Juventus traži oko 10 miliona, jedina realna opcija, Junajted, za sada ne pristaje to da plati, smatra da je obeštećenje preveliko, a spremni su Mandžukiću da daju sadašnju platu.

On želi da ostane u Evropi, sigurno je da će napustiti klub, a veruje se da će Juventus popustiti kako bi sačuvao njegovu platu do 2021. i naplatiti simbolično obeštećenje.

Ipak, posle svega što je uradio za Juve, posle žrtvovanja, igranja na poziciji koja nije prirodna, neverovatne borbenosti, na kraju golova i asistencija, ovakav kraj u italijanskom šampionu nije zaslužio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 18.11.2019
14:05

Nije Mandzo odnosom prema igri gdje god da je bio zasluzio ovakav tretman, ali mi jos nesto bode oci: svima je sad puno dati 10 mil za ovakvog fudbalera? U koji god klub da ode, donijece kvalitet, ne postoji ni promil sanse za promasaj, jednostavno ce svojom borbenoscu i zalaganjem pomoci, ako nicim drugim.

avatar
jv
Monday, 18.11.2019
13:53

Dobar igrač i još bolji čovek, loš klub.

avatar
REVØLT
Monday, 18.11.2019
15:40

Dobar igrac, los covek, zao klub:-D

avatar
Mak-Juventino
Monday, 18.11.2019
12:56
avatar
Marchisio8
Monday, 18.11.2019
12:56

Какве глупости пишете. Чим је дошао Сари,саопштено му је да неће играти и да је за њега најбоље да нађе други тим. Одбијао је понуде редом и зато је прикован за трибине.

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Monday, 18.11.2019
12:51

Sramota da se ovako ponašaju prema njemu. Kada bi igrao redovno siguran sam da bi pružao podjednako dobre partije kao Higuain (ako ne i bolje). Ali neko je morao da nastrada i logično je da to bude igrač sa manjom platim

avatar
NikkiCFC
Monday, 18.11.2019
19:19

Nije Sarijev tip napadaca, to se znalo... Zasto nije otisao?

avatar
Comandante
Monday, 18.11.2019
12:18

Igraci su sami krivi,posle tridesete godine trebali bi imati u ugovoru opciju da mogu da napuste klub u svakom prelaznom roku ako ne igraju dovoljno ovako klubovi drze igrace kao robove i ucijenjuju ih da moraju prihvatiti najbolju ponudu za klub a ako igrac to ne prihvati onda mu je karijera gotova.

avatar
berberin
Monday, 18.11.2019
11:32

To je juventus to su oni

avatar
3x3
Monday, 18.11.2019
10:47

Kad su jednog Del Piera tako tretirali za poslednju sezonu iako je pristao i da bude na klupi, ne znam zasto se ljudi cude kad ovako tretiraju Mandzukica.

avatar
Oldboy
Monday, 18.11.2019
10:33

Dođi kod nas, sve ti je oprošteno

avatar
REVØLT
Monday, 18.11.2019
10:27

Nemamo 10 miliona da damo ili se to odnosi na platu?