Tužan kraj Simeonea i Toresa!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 17.09.2020.
12:04
Izvor: Sportske.net

Dokumentarac je moguće videti već od sutra.

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

Fernando Tores se povukao iz profesionalnog fudbala avgusta prošle godine. To nije učinio iz svog dečačkog kluba Atletiko Madrida već iz Japana gde je nosio dres Sagana Tosua.

Amazon video platforma će već od sutra prikazati dokumentarac o životu "El Ninja", legendarni napadač se dokačio i odnosa sa Simeoneom tokom svog povratka u Atletiko Madrid.

Španac je prvo došao na pozajmicu iz Milana početkom 2015. godine da bi krajem sezone i u potpunosti bio ponovo "jorgandžija" pošto mu je ugovor sa "rosonerima" istekao.

Ipak nije sve išlo glatko, odnos sa Čolom nije bio najprijateljskiji. Dvojac je i igrao zajedno u Atletiku u periodu od 2005. do 2007. godine, ipak saradnja je drugačija na relaciji trener-igrač.

"El Ninjo" je imao dobar početak, a onda je u sezoni 2016/2017 Španac dobio 'nagradu' u vidu klupe. Simeone je na par konferencija i potkačio nekadašnjeg saigrača.

"Uvek je isto sa svim napadačima, ne daju gol, ne pričaju ni sa kim i onda uslede kritike. Gameiro ne daje golove i kritikuju ga, Fernando ne daje golove, ali je on idol tima. Ima dosta navijača i tako se provlači", izjavio je Simeone.

Tores je u dokumentarcu dao svoje viđenje odnosa sa trenerom.

"Mislim da me nikada nije video kao startnog napadača. Za mene je bilo najvažnije da sam tamo gde pripadam. Nisam brinuo oko uslova, ali osećao sam veliku odgovornost prema navijačima. Nikada nisam pitao Simeonea za objašnjenje pošto znam kakav je. Ne znam da li je problem bio lične ili profesionalne prirode, moguće oba. Ali u jednom trenutku je puklo"

"Prihvatio sam realnost da neću početi svih 40 utakmica, ali nikada nisam razumeo zašto sam toliko na klupi"
, izjavio je Tores u svom dokumentarcu.

Baner

Na kraju je morao da interveniše predsednik Gil Marin koji je sazvao sastanak na kraju 2017/2018 sezone posle konferencije gde je Simeone izjavio da ne bi zadržavao Toresa još jednu sezonu.

Sam Simeone, koji se pojavljuje u dokumentarcu, se prisetio razgovora.

"Od idola kluba postoje velika očekivanja, mnogo medijske pažnje, ali kao trener morate balansirati sa time šta je najbolje za tim. Bio je to veoma iskren i pošten razgovor. Zagrlili smo se posle, rekli smo šta imamo. Bili smo direktni, morali smo", izjavio je Čolo.



  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Thursday, 17.09.2020
16:30

Veliki Tores!Legendo,nisi mu trebao jer onaj preplaceni klovn na klupi tvog kluba ima napadaca samo da bi se pisalo da ga ima.Da moze,on bi igrao u formaciji 6 pozadi i 4 u sredini SA ISKLJUCIVIM zadatkom da pomognu odbrani!Covek zvani unistitelj fudbala i kreator odvratnog stila igre!Ti si legendo svima nama dovoljno pokazao da te i mi navijaci tvog rivala postujemo!Tu se nista nece promeniti pa ko god i kako god da te je oterao ti ostajes velika legenda!

avatar
steva vi
Thursday, 17.09.2020
14:01

A da si ostao u Liverpulu? Verovatno bi bio mnogo veca legenda nego sto te smatraju. Uostalom nisi jedini koji si sistemom pritiska napustio klub. Zna se koji su i kako su prosli

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 17.09.2020
13:30

Kakav igrac !!!

avatar
Jean-Luc Picard
Thursday, 17.09.2020
12:27

his armband proved he was a red, torres torres,
youll never walk alone it said, torres torres,
we bought the lad from sunny spain, he gets the ball and scores again,
fer nan do to rres, liverpools number nine
na na na na na na na na na naaa na naaaaaa

avatar
NikkiCFC
Thursday, 17.09.2020
20:27

Smesno je da mu pevate i dalje, pa napusio vas je zbog trofeja...