Turska - Bili su najslabija reprezentacija, sada mogu daleko!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 21.06.2016.
23:38
Izvor: Sportske.net

Zamislite da reprezentacija Turske igra finale Evropskog prvenstva, što uopšte nije nemoguće.

Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

Po svemu sudeći, Turci će u osminu finala.

Oni su danas savladali Češku sa 2:0, osvojili prva tri boda, imaju gol razliku 2:4 (bolji su od Albanije u ovom trenutku jer naši susedi imaju 1:3) i sada čekaju da se desi jedna od dve sledeće situacije:

- Da izgubi Portugal od Mađarske i da u meču Islanda i Austrije bude pobednika

- Da ne izgube Italija i Belgija protiv R. Irske i Švedske.

Ova druga je mnogo realnija situacija, a ako se desi, onda će nam ovo Evropsko prvenstvo pokazati svoj najveći nedostatak.

Turska, koja je u prva dva kola bila možda i najslabija reprezentacija na prvenstvu, sada bi mogla vrlo lako da dogura daleko na ovom šampionatu.

Kako?

Ukoliko prođu, idu na Vels u osmini finala, svakako da se radi o protivniku protiv koga može da se igra. Dalje, nakon toga u četvrtfinalu bi mogli na Belgiju ili Mađarsku/Portugal, u zavisnosti od razvoja situacije u grupi F.

Kostur za ovo takmičenje možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Wednesday, 22.06.2016
10:45

Ljudi Italija uzima, sve ostalo je nebitno, ali bi volio da izgube veceras da Irci odu dalje !

avatar
Wednesday, 22.06.2016
08:02

Najgori euro ikad a pratim ga od '88. Uzas!

avatar
Mesi G.O.A.T.
Wednesday, 22.06.2016
00:20

Evo pratim ovo takmicenje i dalje ne kontam kako i ko ide u osminu finale i od cega zavisi.Zaista mislim da su pogrijesili sa ovim sistemom takmicenja,znaci mozes sebi dati luksuza i da izgubis dvije utakmice i da na kraju prodjes dalje,zaista nevjerovatno.Nadam se da ce se u buducnosti vratiti stari sistem jer ce biti mnogo zanimljivije,zato sad imamo rezultat ovog sistema mnogo losih i dosadnih utakmica.

avatar
Zigara
Wednesday, 22.06.2016
00:58

Pa mozes se luksuzirati al onda zavrsis kao Spanija ili Engleska npr. sto su zakomplikovale sebi put, mjesto da su uzeli prva mjesta i isli u drugu (laksu) stranu zrijeba. Bas sam sada gledao zrijeb i sasvim logicno je postavljeno pobjednici grupa se ne mogu sastati prije polufinala..

avatar
Raúl González
Wednesday, 22.06.2016
00:59

Prve dve reprezentacije iz šest grupa idu direktno dalje. Od ostalih 6 ekipa koje su završile kao 3. četiri najbolje idu dalje a dve ispadaju. Gledaju se prvo bodovi pa onda gol razlika. Npr. Slovačka je treća ali ide dalje zato što ima najviše bodova (4). Turska i Albanija imaju po tri boda, onda se gleda gol razlika. A pošto je gol razlika za obe ekipe -2 gleda se ko je više dao golova a to je Turska (2) Nadam se da ti je jasnije.

avatar
Zigara
Wednesday, 22.06.2016
00:10

Zasto ce ovo prvenstvo pokazati nedostatke? Pa ovako je puno zanimljivije i neizvjesnije borba traje do samog kraja, svaka cast sto su postavili ovakav sistem takmicenja.

avatar
fcb
Wednesday, 22.06.2016
00:08

Nevjerovatno da je drugi dio kostura ovako težak, svi favoriti su u njemu, ali eto makar za nas neutralne da uživamo u mečevima jakih reprezentacija i nadam se odličnom fudbalu.

avatar
Lecter
Tuesday, 21.06.2016
23:58

E super su napravili ovaj kostur.Nikad gori Euro!

avatar
brat sergio#10
Tuesday, 21.06.2016
23:44

Ako i prodju dalje Vels ce ih rutinski da izbaci. Vels sa Bejlom je mnogo opasna ekipa, a Turska nista bolja nije od Rusije za koju smo vidjeli kako je prosla protiv Velsana.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 21.06.2016
23:44

nema turska sanse protiv velsa...vels ce da bude iznenadjenje prvenstva