Ture o Gvardioli: "Sad je video šta je Premijer liga"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 21.12.2016.
14:00
Izvor: Sportske.net

Mnogi Premijer ligu smatraju najjačom ligom na svetu, a za to imaju čvrste argumente.

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Pep Gvardiola je ovu sezonu počeo sjajno u Mančester sitiju, ali je usledio veliki pad. Ipak, nakon pobede u derbiju protiv Arsenala od 2:1, Mančester siti je podigao samopouzdanje i ponovo cilja titulu.

Španski stručnjak je prošao period privikavanja na englesku Premijer ligu, koja je po mnogima najjače takmičenje na svetu. Ako ne najjače, onda definitivno najzahtevnije.

O njemu je govorio i Jaja Ture, legendarni fudbaler ovog kluba koji je jedan od najboljih igrača Mančester sitija u ovoj deceniji.

"Sada je video koliko je teška Premijer liga. Posebno mislim na fizički deo. On je inteligentan čovek, razume fudbal vrlo dobro.

Uvek želi da pobedi, da osvoji ligu, ali je video da je to ovde u Engleskoj veoma komplikovano. Njegova ideja jeste da budemo kao Barselona, što jeste komplikovano, ali radićemo i dalje tako, nastavićemo tim putem"
, rekao je Jaja Ture.

Mančester siti narednu utakmicu igra u ponedeljak na "boksing dej" protiv Hala u gostima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Đorđe Dangubić
Wednesday, 21.12.2016
19:18

Nije džabe Engleska Premijer liga duplo gledanija od Španske Primere.U jednoj imaš 2 ista kluba koja se svake godine iznova bore za titulu dok u drugoj imaš 3 puta više klubova koji se bore za titulu.

avatar
Lionel 10 BARCELONA
Wednesday, 21.12.2016
19:09

Kakva je to liga proslu sezonu Lester uzima ligu ovu sezonu 15 sada Celzi prvi proslu zavrsili 15 to ti je s.... drugo engleskie klubove nema niigde u LS samo pricaju Arsenal nema srece na zrebu uvek dobije Barsu ili Bajern time dokazuju da su slabiji od drugih timova LS nije sve sreca treba i znanje ovo je njihova granica za LS jos 20 narednih godina nijedan engleski tim nece osvojiti LS tamo dominiraju Spanski timovi ubedlivo Najjaca liga u svetu i Bajern sve ostalo je boranija od timova ksda gledas Liverpol Man J za 90 min imali su samo po jedan sut na gol dosadne utakmice neznam u cemu prica Ture

avatar
Kolos
Friday, 23.12.2016
20:31

To za LŠ je privremeno, seti se koliko sezona su u polufinalu igrala 2-3 engleska tima. Liverpul - Čelsi polufinale je bilo redovno, i ako trenutno nije tako, ne može se isključiti da u bližoj budućnosti bude ponovo tako.nnLester je zasluženo uzeo titulu prošle godine jer su igrali zaista dobro. To što oni nisu ''veliki klub'' i nemaju kapaciteta za dva veća takmičenja u istom vremenu ne treba im trljati na nos. Zamisli da Malaga bude prvak Španije - sledeće sezone bi gutali golove i množili poraze. Nego, to nije toliko bitno.nnBilo bi zanimljivo staviti Real i/ili Barsu u Premijer ligu jednu sezonu, pa kad odu u Sautempton, Gudison Park ili neki drugi prosečni klub koji bi 'ladno otamanio sredinu tabele Španske Primere, tada bi shvatili zbog čega je Premijer Liga najjača odnosno najteža na svetu. Moguće da bi pobedili, ali bi zube polomili. I sledećeg vikenda isto, pa isto, pa naiđu na Čelsi, Siti i ostale klubove koji grizu za titulu, i još igraj dva kupa, i još Evropu... Ambiciozno.

avatar
Kolos
Tuesday, 27.12.2016
23:54

Ja delim suprotno mišljenje sa tobom, i za prvi i za drugi deo tvog odgovora.nnU ostalom, evo trenutnih potencijalnih parova:nnReal Madrid - ChelseanBarcelona - LiverpoolnSevilla - Manchester CitynVillarreal - ArsenalnReal Sociedad - Tottenham HotspurnAtletico Madrid - Manchester UnitednAthletic Bilbao - EvertonnEibar - SouthamptonnEspanyol - West Bromwich AlbionnLas Palmas - Watford

avatar
choda gauchooo
Tuesday, 27.12.2016
22:35

najboljih deset klubova primere su neuporedivo jaci i kvalitetniji od prvih deset premijer lige... premijer liga je samo fizicki zahtevnija, jer igraci udaraju tempo i cesto trce i trose se bez ikakve poente... spanci su mnogo kvalitetniji i tu se nalazi pravi kvalitet...

avatar
Wednesday, 21.12.2016
17:37

pa nema vise la masie i bavarske masinerije , da pep igra pl sa onom barsom koju je on trenirao ili sa svojim bayernom ,prosetao bi se kroz ligu

avatar
HHadzimontagic
Wednesday, 21.12.2016
16:20

Engleska Liga najteza, da najteza, zato sto se igraju stara pravila. Niko ne moze reci da Engleska liga ima veliki kvalitet. Stara pravila je cine zanimljivom, a ja bi to rekao dosadnom. Igate fudbal i kada treba da napravite akciju koja vam garantuje gol, usledi odma faul i nema ni zutog, i tako vam protivnik prekine dvadesetak akcija Koje su vodile ka golu, a protivnik dobije jedno 4-5 zutih kartona. Tako da na ta stara fudbalska pravila isprepadate Mesija, Injestu i drugove tako da im ne pada napamet da driblaju. Ali ako se Mesi i drugovi ne isprepadaju, onda ce pauzirati zbog povreda par mjeseci. Englezi rudari i drvosece, jer im nikada nece doci majstori poput Pelea, Maradone, Mesija, Ronaldinja, Rivalda, Romarija, Platinija, Zidana, Badja, Savicevica itd.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 21.12.2016
15:05

Najveca greska Barse ikada napravljena je to sto su dozvolili da Jaja Ture ode,a svima je dobro poznato da voli Barsu i da nije htio otici ali ga je Gvardiola otjerao.

avatar
Berba9
Wednesday, 21.12.2016
15:21

Da nije otisao sada ne bi imali Buskeca, tako da nije greska

avatar
Povratak kralja #47
Wednesday, 21.12.2016
20:41

Buskec je smešan igrač za Jaju Turea, jednostavno niža klasa.

avatar
Otac
Wednesday, 21.12.2016
15:29

Najveca greska barse je sto ne ulaze na ovaj sajt da citaju komentare, kada bi videli tvoje strucne savete enrike bi popio otkaz iste sekunde!