Turci pobedili Albaniju u Istanbulu, pa napravili veliki skandal!

Autor: Beta Beta
nedelja 13.10.2019.
14:17
Izvor: Beta

Hoće li UEFA reagovati?

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Evropska fudbalska unija UEFA istražiće proslavu gola turskih reprezentativaca u pobedi protiv Albanije u utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kojom su podržali tursku vojsku i ofanzivu protiv Kurda u Siriji.

"Nisam video taj gest koji bi se smatrao provokacijom. Da li pravila zabranjuju pozivanje na politiku i religiju? Da, i garantujem vam da ćemo istražiti situaciju, moram da proverim", rekao je portparol UEFA Filip Taunzend, prenela je agencija Ansa.

Turska je u petak u Istanbulu pobedila Albaniju sa 1:0, a njeni igrači su proslavili gol vojničkim pozdravom.

Posle utakmice na Tviter nalogu reprezentacije Turske objavljena je fotografija igrača, uz poruku da su pobedu posvetili "hrabrim vojnicima i ostalim mučenicima".

Takođe, vojničkim pozdravom zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u gimnastici proslavio je i Ibrahim Čolak.

U Italiji kontroverze je izazvao fudbaler Rome Džengiz Under, koji se slikao izvodeći isti pozdrav okružen turskim zastavama. Njega su kritikovali brojni navijači pošto je to uradio u dresu italijanskog kluba, a ne državnog tima.

Turska je u sredu počela ofanzivu na severu Sirije protiv kurdske milicije nakon što su SAD povukle svoje trupe sa tursko-sirijske granice. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_Matrix
Sunday, 13.10.2019
17:24

Cemu tetralnost i gluma. Prvo nisam znao da je ovako zabranjeno proslavljati golove ili pobede! Drugo, mesanje baba i zaba spominjanjem Karadzica, Mladica i ostala sra..a su takodje glupost. Ako bude elemenata za kaznu bice kaznjeni, a ako ne bude nece. Pljujete one koji jedini ulazu u nas i pomazu ovu napacenu Srbiju

avatar
REVØLT
Sunday, 13.10.2019
16:04
avatar
Offside
Sunday, 13.10.2019
15:58

Slika sa likom Mladica,prazne tribine,nacionalizam i ogromna novcana kazna.Pokazivanje 3 prsta posle postignutog gola,nacionalizam,ogromna novcana kazna.Povici sa tribina Kosovo je Srbija nacionalizam,rasizam itd,zatvaranje stadiona na minimum 2 utakmice,ogromna novcana kazna.A za ovo ocekujem da ce uefa cestitati Turcima na tome sto imaju "hrabre" vojnike isto kao sto su se nasmejali na kukasti krst na Poljudu...

avatar
REVØLT
Sunday, 13.10.2019
15:56
avatar
Sasha_Voj
Sunday, 13.10.2019
14:29

A kad je sakiri i mandzukic u bajernu pozdravljali slobodu gotovine onda je bilo sve ok?