Tumbin povratak na mesto uspeha: "Ostali smo dužni sebi"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 12.11.2018.
20:51
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković najavljuje mnogo bolje izdanje "Sokolova" u Beogradu od onog viđenog u oktobarskom duelu sa Srbijom.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Dvanaest godina čekali smo na prvi međusobni susret fudbalskih reprezentacija Srbije i Crne Gore, a Liga nacija nam je omogućila da u razmaku od mesec dana dva puta gledamo okršaj "Orlova" i "Sokolova".

Prvi duel u Podgorici pripao je reprezentaciji Srbije (0:2), šansu za revanš Crnogorci će imati 17. novembra na stadionu "Rajko Mitić", a selektor Ljubiša Tumbaković u izjavi "Vijestima" objašnjava u kakvoj atmosferi njegov tim dočekuje gostovanje u Beogradu.

"Razmišljali smo da ćemo imati kompletan sastav, ali sada smo u lošoj situaciji nego što smo bili. Ne govorim zato što se žalim, već zato što su to činjenice...", rekao je Tumbaković.

Crna Gora ne može da računa na Stevana Jovetića, Stefana Savića i Nikolu Vukčevića.

"Idemo u Beograd sa ekipom koja je po imenima slabija, ali to ne znači da ćemo da odigramo slabije. Naprotiv, mislim da ćemo da odigramo daleko bolju utakmicu i tako ćemo se pripremati", dodao je Tumbaković.

Utakmica u Beogradu mogla bi da odluči pobednika Grupe 4 Lige C u Ligi nacija.

"Nemamo šta da izgubimo, a moramo da igramo i zašto ne bismo pokazali šta znamo. Kriterijume na planu borbenosti, želje, htenja moramo da ispunimo...", istakao je selektor Crne Gore.

Tumbaković se posle utakmice u Podgorici našao na udaru crnogorske javnosti. Konstatovano je da je utakmica sa Srbijom bila najslabija koju je ekipa odigrala od kada je iskusni stručnjak seo na klupu "Sokolova".

"Ostali smo dužni pre svega sebi - hajde da se pokažemo tamo. Nismo kompletni, ali mi smo reprezentacija, kakva je razlika, tu su najbolji. Zašto da idemo tamo da im se predamo? Nećemo", efektno je poentirao Tumbaković.

Zanimljivo je da Ljubiša Tumbaković dugo nije vodio nijedan tim na najvećem srpskom stadionu. Prošlo je 18 godina od njegove poslednje posete "Marakani".

"Mislim da sam na tom stadionu bio uspešniji nego u hramu fudbala. Pod hramom, mislim naravno na Partizanov stadion", konstatovao je Tumbaković.

Utakmica 5. kola Grupe 4 Lige C u Ligi nacija između Srbije i Crne Gore igra se u subotu od 15 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke