Tumbaković pozvao četvoricu iz Super lige

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.05.2019.
15:59
Izvor: Sportske.net

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković saopštio je danas spisak za predstojeće utakmice sa selekcijama takozvane države Kosovo i Češke Republike.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Reprezentacija Crne Gore odmeriće u prvoj polovini juna snage sa selekcijama takozvane države Kosovo (7. jun) i Češke (10. jun), a selektor Ljubiša Tumbaković danas je saopštio spisak igrača na koje računa.

Na spisku se našlo 28 imena, a među igračima pozvanim za ovu akciju nalaze se i četvorica fudbalera koji nastupaju u Super ligi Srbije.

Golmani: Danijel Petković (Lorijen, Francuska), Milan Mijatović (Budućnost), Damir Ljuljanović (OFK Titograd);

Odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Adam Marušić (Lacio, Italija), Filip Stojković (Crvena zvezda, Srbija), Boris Kopitović (Čukarički, Srbija), Risto Radunović (Astra, Rumunija), Igor Vujačić (Zeta);

Vezni red: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Marko Vešović (Legija, Poljska), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (SPAL, Italija), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (Crvena zvezda, Srbija), Marko Bakić (Muskron, Belgija), Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Aleksandar Boljević (Beveren, Belgija), Sead Hakšabanović (Norčeping, Švedska), Luka Mirković (Budućnost), Stefan Lončar (Istra, Hrvatska), Vukan Savićević (Visla Krakov, Poljska), Deni Hočko (Famalikao, Portugal), Dušan Lagator (Soči, Rusija);

Napadači: Fatos Bećiraj (Makabi Netanja, Izrael), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Korea).

Na spisku nema Stevana Jovetića koji se duže vreme bori sa teškim povredama, a poslednja u nizu odvojiće ga od terena do kraja novembra.

"Spisak je, i ovog puta, sačinjen od igrača koji su 'aktuelni' od kada sam na mestu selektora reprezentacije. U odnosu na martovsko okupljanje imamo tri promene, pa su sa nama Savićević, Hakšabanović i Lagator, momci sa čijim smo kvalitetima upoznati. Igrama i konstantnošću u poslednjih par meseci zaslužili su poziv i računamo na njih za ove dve utakmice", rekao je selektor Tumbaković.

Nakon dva kola Crna Gora ima samo jedan osvojen bod, a otežavajuću okolnost pred duel sa takozvanom državom Kosovo predstavljaće i to što se meč igra pred praznim tribinama zbog kazne UEFA.

"Sve utakmice koje dolaze imaju neke svoje ciljeve. Tako je bilo i prethodnog puta, za martovske duele, i tim okupljanjem bi bili zadovoljniji da smo u Bugarskoj upisali pobedu. Ipak, to se nije desilo i više nemamo luksuz da gubimo bodove. U junu nas očekuju dve veoma važne utakmice, prvo protiv Kosova kod kuće a zatim u gostima sa Češkom. Trudićemo se, da uz sve kadrovske probleme koje imamo, pripremimo selekciju što bolje i da oni koji budu najspremniji odgovore zahtevima utakmica koje nas očekuju", rekao je selektor Crne Gore.

Pripreme za pomenute mečeve u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo "Sokolovi" počinju 27. maja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke