Tumbaković: "Nismo podređeni u odnosu na Srbiju i Rumuniju"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.09.2018.
22:08
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Selektor reprezentacije Crne Gore veruje da njegov tim ima kvalitet da se sa Srbijom i Rumunijom bori za prvo mesto u četvrtoj grupi Lige C UEFA Lige nacija.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Crne Gore startovala je u Ligi nacija remijem na gostovanju Rumuniji u Ploeštiju. "Sokolove" u ponedeljak očekuje duel sa Litvancima na domaćem terenu uoči kojeg je selektor Ljubiša Tumbaković otkrio kako vidi odnos snaga u četvrtoj grupi Lige C.

"Nismo podređeni u odnosu na Srbiju i Rumuniju, zašto bismo bili", rekao je Tumbaković a prenose "Vijesti".

Kako bi dokazali da su u rangu Srbije i Rumunije izabranici Ljubiše Tumbakovića moraće da dobiju oba meča sa Litvancima.

"Treba da pobedimo Litvaniju, sa ovim kvalitetom koji imamo. Uvek dobar rezultat popravi raspoloženje i daje vetar u leđa. Ali, to je samo mali korak ka cilju, videćemo posle šeste utakmice. U ovom takmičenju svaka utakmica ima svoju težinu, malo ih je... Litvanija se nameće kao moranje, što nije dobro, ali ako se budemo ponašali onako kako znamo i kako možemo imamo pravo da verujemo u pozitivan rezultat", rekao je Tumbaković.

Problem za obe reprezentacije na sutrašnjem meču biće loš teren na stadionu pod Goricom.

"Ispada da odmah tražimo alibi, ili kako njima tako nama. Istina je da ekipi koja gradi igru odgovara dobar teren. Informacije su da je bolji nego što je bio. Bio sam razočaran prošle subote, kada sam gledao utakmicu Budućnost – Petrovac", kazao je selektor Crne Gore.

Tumbaković je dodao da je njegov tim i u Ploeštiju išao na pobedu.

"Spremali smo se da pobedimo i u Rumuniji, na način koji bi nama odgovarao. Nismo uspeli, pita se i protivnik. Litvanija nije u rangu Rumunije, idemo na pobedu. Oni su kod kuće sa Srbijom igrali zatvoreno, Srbija imala i promašila šanse, a oni mogli da da dođu do rezultata", kazao je Tumbaković.

Dobra vest za selektora Crne Gore jeste da se fudbaler Partizana Marko Janković oporavio od povrede, ali...

"Problemi koji nas prate, sad smo došli u situaciju da u napadu imamo samo Bećiraja. Napravićemo model koji nam odgovara da bi ostvarili cilj. Videćemo sutra koliko smo uspeli", konstatovao je Tumbaković.

Crna Gora će u ponedeljak ugostiti Litvaniju u okviru 2. kola Lige nacija, a sledeću utakmicu u grupi četiri odigraće 11. oktobra protiv Srbije na istom mestu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke