Tumba otkrio detalje, šta se događalo pred meč sa Srbijom?

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.10.2018.
09:56
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Selektoru reprezentacije Crne Gore sada je potpuno jasno zbog čega je njegova selekcija protiv Srbije pružila jednu od najslabijih partija.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Koliko god je fudbalska javnost bila razočarana posle poraza od Srbije u Podgorici (0:2), toliko je sada puna optimizma pred završnicu ligaškog dela takmičenja u Ligi nacija, zahvaljujući ubedljivoj pobedi nad Litvanijom (4:1), ali i remiju Srbije u Rumuniji (0:0).

Mnogi se i dalje pitaju zbog čega ''Sokolovi'' nisu pružili jači otpor selekciji Mladena Krstajića, a selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković odgovor traži i u - nefudbalskim stvarima.

''Detaljnija analiza će tek da usledi, ali je jasno da su problemi počeli u samoj pripremi utakmice, gde su igrači, ne svojom krivicom, bili skoncentrisani i na neke druge stvari, koje nisu bile fudbalske.

To je bilo nametnuto sa strane i nismo mogli da pobegnemo od toga, iako smo stručnu pripremu za meč bazirali samo na teren'', otkriva Tumbaković u izjavi za ''Vijesti'', ali i poručuje da će takva utakmica teško da se ponovi njegovom timu.

Ali, samo četiri dana kasnije usledila je sjajna reakcija u Litvaniji, gde su ''Sokolovi'' već posle prog poluvremena rešili pitanje pobednika.

''Kakvu god utakmicu da igrate, pa i protiv nižerazrednog tima, uvek u podsvesti imate neki strah da neće ispasti onako kako očekujete, ali sam ovoga puta zaista imao osećaj da ćemo pobediti i odigrati dobru utakmicu.

Sve je bilo jasno čim je krenula lopta sa centra - videli ste željne, motivisane, maltene oslobođene momke, i bilo je samo pitanje vremena kada ćemo dati prvi gol", objašnjava Tumbaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke