Tumba okuplja ''Sokolove'': ''Kosovo* nije za peti šešir''

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.05.2019.
11:34
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Opet nije moglo bez kadrovskih problema, a osim toga reprezentacija Crne Gore moraže i bez pomoći publike zbog poznate kazne od strane UEFA.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković nikako da sastavi najbolji tim.

''Sokolove'' u kvalifiakcijama za Evropsko prvenstvo sada očekuju mečevi sa Kosovom* 7. juna i Češkom tri dana kasnije, a ni ovoga puta zbog povreda neće moći da računa na prve zvezde u svom timu - štopera Stefana Savića i ofanzivca Stevana Jovetića.

Ipak, u izjavi koju prenose ''Vijesti'', popularni Tumba ističe da se ambicije reprezentacije Crne Gore ne menjaju.

''Očekivanja svi znate. Junski ciklus je kapitalan za nas kada su u pitanju rezultati i moramo da se tako i pripremamo. Zato smo ovo okupljanje i počeli ambiciozno, puno ranije kako bi bilo iz dva dela.

U prvom delu je plan da radimo sa igračima koji su ranije završili sezonu u svojim prvenstvima, a u drugom da sve fudbalere uvedemo u pravi ritam", izjavio je Tumbaković.

Protiv tzv. Kosova reprezentacija Crne Gore neće imati pomoć publike.

"Gledali smo Kosovo* i reč je o veoma ozbiljnom timu. Definitivno boljem nego što bi moglo da se zaključi iz toga što su kvalifikacije dočekali iz petog šešira.

Nisu za peti šešir, imaju kvalitet, ali i mane. Imaju taktičkih propusta i potrebno je da obratimo pažnju na sve ono što bi oni mogli da iskoriste kao svoju prednost kako bi naše prednosti došle do izražaja", izjavio je Tumbaković.

Prvom treningu posle okupljanja prisustvovali su: Danijel Petković, Damir Ljuljanović, Žarko Tomašević, Igor Vujačić, Nikola Vukčević, Dušan Lagator, Marko Bakić, Deni Hočko, Aleksandar Šćekić, Vukan Savićević, Aleksandar Boljević, Fatos Bećiraj i Boris Kopitović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke