Tuhel čuva Nejmara za Zvezdu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 03.12.2018.
10:30
Izvor: Sportske.net

Prioriteti moraju da se znaju, Tomas Tuhel je to potvrdio odmah nakon utakmice sa Bordoom.

Epa/Ian Langsdon
Epa/Ian Langsdon

Povezane vesti

Veliku razliku napravio je Pari Sen Žermen u Ligi 1 u odnosu na rivale, pa tako jučerašnji remi sa Bordoom nije preterano potresao Tomasa Tuhela.

Nemački stručnjak fokusiran je na ono što sledi, meč odluke u grupnoj fazi Lige šampiona sa Crvenom zvezdom za koji želi da ima na raspolaganju svoje najbolje pojedince.

Strateg "Svetaca" povukao je juče sa terena Nejmara u 57. minutu i svoju odluku posle meča objasnio na sledeći način.

"Nisam video Nejmara, ali je manje više u pitanju ista stvar sa kojom je imao problema u nacionalnom timu pre nekoliko nedelja", rekao je Tuhel.

Prva zvezda Pari Sen Žermena doživela je povredu 20. novembra u duelu sa Kamerunom. Nejmar je zbog te povrede preskočio duel sa Tuluzom, a očito da još nije potpuno spreman.

"Razgovaramo sa Nejom i sa doktorima, svi govore da nije ništa ozbiljno ali, nažalost, on i dalje trpi bolove. Mislim da je napustio teren u pravom trenutku, nije previše forsirao", dodao je Tuhel.

Pošto aktuelnog šampiona Francuske u tekućoj nedelji očekuju dve prvenstvene utakmice, Tomas Tuhel je odlučio da Nejmar ne bude u konkurenciji za duel sa Strazburom koji se igra u sredu.

"Preskočiće duel sa Strazburom u sredu i biti spreman za Monpelje", zaključio je Tuhel.

Za očekivati je da Nemac i na meču sa Monpeljeom poštedi nosioce igre, barem tako što će one najvažnije igrače kraće držati na terenu ako ih ne izostavi iz protokola.

Tuhel je prinuđen na ovakav potez jer duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu sledi već za sedam dana i on će za Pari Sen Žermen biti presudan kada je borba za plasman u eliminacionu fazu Lige šampiona u pitanju.

Pred poslednje kolo u Grupi C vodi Napoli sa 9 bodova, Pari Sen Žermen ima bod manje, a Liverpulu visi plasman u eliminacije jer ima šest bodova. Crvena zvezda je izgubila šanse da prezimi u Ligi šampiona pošto kolo pre kraja ima četiri boda manje od drugoplasiranog u grupi.

Mečevi 6. kola u Grupi C zakazani su za 11. novembar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke