Tuga - Navijači im kuvali supu, sad se klade iz "dvojke u keca"!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 22.11.2017.
14:13
Izvor: Sportske.net

Ovog kluba se sećate, ne voli ih niko u Rusiji, sada su blizu propasti. A kada je situacija ovakva, priča obično završi na ovaj način...

Povezane vesti

Verovatno znate za Luč Energiju, tim koji je godinama zadavao glavobolje ruskim prvoligašima. Tačnije par sezona je klub iz Vladivostoka bio u eliti, postojala je priča da je se cela liga urotila kako bi ih isterala, da ne bi morali da putuju na granicu sa Japanom.

Vladivostok je bukvalno na kraju sveta, oni koji se klade i znaju da domaće mečeve igraju u ranim jutarnjim časovima.

"Neka igraju Džej ligu", gunđali su u ostalim klubovima, ali je Luč uspevao par sezona da se održi.

Sada su u velikim finansijskim problemima, preti im gašenje, klub nema novca iako se priča o novim sponzorima, igrači su izbačeni iz stanova, nemaju bukvalno šta da jedu, žive u klupskom trening centru, a navijači im donose obroke.

Sve deluje veoma tužno.

"Umorni smo od svega, ne možemo ovako. Klub nema novca nizašta, stižemo na utakmice u goste 30 minuta pre početka"
, kaže vezista Malaka.

Navijači im kuvaju supu, nema ni dovoljno tanjira, morali su da čekaju na red, pa iako je gubernator Primorskog Kraja, Andrej Tarasenko obećao pomoć, onda ne stiže.

Klub je u dnu tabele, oni su ispali iz druge lige prošle sezone, ali su bili prinuđeni da ostanu, jer FK Čita nije podnela dokumentaciju za ulazak što je otežalo situaciju Luč Energiji, pad u treću, regionalnu ligu bi im smanjio troškove.

Kada je situacija ovakva, onda se i dešavaju čudne stvari. Recimo u poslednja dva meča, ekipa Luča je odigrala utakmice u kojima je, prvo vodila protiv Dinama na poluvremenu sa 2:0, a onda izgubila na poluvremenu, 3:2.

Danas su igrali sa Tjummeno, gubili su 2:0 na poluvremenu, pobedili sa 4:2. Dakle, dve iz "dva u jedan", za gladne igrače što jasno ne mora da znači ništa, ali sa druge strane, ovakve stvari nisu neočekivane...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Wednesday, 22.11.2017
18:51

Ono kad po svaku cenu hoces da ispadnes, a ne mozes...

avatar
SL_Komedija
Wednesday, 22.11.2017
16:03

Tri poslednje utakmice bili prelazi, sledeći meč igraju tek u martu. Mogao je ovaj tekst ranije malo da se objavi da se proba neki prelaz, ovako do marta ima više od 3 meseca :D

avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 22.11.2017
15:41

otresose oni danas ove 4:2