Tuga i zebnja u Sarajevu, Šveđani brojali do osam!

Autor: Boban Filipović
subota 07.10.2017.
19:53
Izvor: Sportske.net

BiH je propustila veliku priliku da napravi veliki korak ka baražu, dok Šveđani sebi u Stokholmu nisu dozvolili kiks kao Francuzi pre nešto više od mesec dana u Tuluzu.

BETA/AP Photo/Amel Emric
BETA/AP Photo/Amel Emric

Povezane vesti

Utakmicu između Bosne i Hercegovine i Belgije na 'Grbavici' obeležili su preokreti, palo je čak sedam golova, a slavili su gosti, koji su već ranije obezbedili plasman na Mondijal.

Belgijanci su poveli već u četvrtom minutu preko Tomasa Menjea, ali do odslaka na veliki odmor 'Zmajevi' preokreću na 2:1. Prvo je Medunjanin poravnao na 1:1 posle pola sata igre, a devet minuta kasnije Višća je kaznio katastrofalnu grešku Jana Fertongena, koji se danas izjednačio sa legendarnim Janom Kulemansom po broju nastupa u dresu nacionalnog tima.

Međutim, u nastavku je viđen novi preokret.

Miči Batšuaji je posle nešto manje od sat vremena poravnao na 2:2, a Belgijanci su u 68. minutu ponovo poveli, Vertongen se golom iskupio sa grešku kod drugog gola 'Zmajeva'.

Osam minuta pre kraja Dumić je vratio nadu Bosni i Hercegovini da može do novog preokreta i pobede, ali je Sarajevo utišao Janik-Fereira Karasko dva minuta kasnije i postavio konačnih 3:4.

'Zmejevi' sada moraju da se uzdaju u Kipar, jer u slučaju da Grčka trijumfuje na ostrvu, Heleni će preuzeti drugu poziciju uoči poslednjeg kola, tj. poziciju koja vodi u baraž.

U istoj ovoj grupi, grupi H, Estonija je spakovala "pola tuceta" golova u Gibraltaru, ovaj meč koji nije imao nikakav rezultatki značaj završen je rezultatom 0:6.

Rezultati by SofaScore
 
U Grupi A Švedska je opravdala ulogu favorita protiv Luksemburga, slavila sa ubedljivih 8:0 i privremeno zauzela čelo tabele.

Grankvist je načeo Luksemburžane sa 'kreča', potom na cenu stupa Berg, koji do odlsaka na odmor postiže dva gola, a početkom drugog poluvremena stiže i do het-trika. Potom je pukla 'petarda' kada se Lustig upisao u strelce, zatim Grankvist još jednom biva precizan sa 'bele tačke', tri minuta kasnije Berg je odigrao "poker", a "tačku na O" stavlja Ola Toivonen.

Sada Francuzi moraju da pobede Bugarsku u Sofiji ukoliko želi da se vrati na prvo mesto, a Holandija Belorusiju u Minsku ukoliko želi da sačuva nadu da može da se plasira na Mondijal.

Rezultati by SofaScore

Odigran je i jedan meč u grupi B, koji je bio revijalnog karaktera, Farska Ostrva i Letonija su remizirali bez golova (0:0).

 

Rezultati by SofaScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barca4ever
Saturday, 07.10.2017
22:56

Ovaj Bacuaji je gori igrac od Alkasera.

avatar
No ®ules
Saturday, 07.10.2017
21:19

Kakve stadione imaju drzave ex-juge, pa to je za plakanje. Afrika bi mogla da nam bude uzor. Tuga koliko malo se ulaze u infrastrukturu.

avatar
Can Demir1
Saturday, 07.10.2017
21:17

Večeras smo dali sve od sebe. Treba pohvaliti momke na večerašnjoj borbi i zalaganju po teškom terenu. SP se izgubilo u Grčkoj (kada smo primili gol u zadnjim sekundama) i Kipru (kada smo poraženi nakon 2-0 vodstva). Odbrana je večeras bila očajna, ostaje velika žal i šteta za reprezentaciju BIH. Volim te Bosno!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 07.10.2017
20:47

Zao mi bosanaca jbg

avatar
NikkiCFC
Saturday, 07.10.2017
20:46

Steta sto nismo namazani kao Murinjo pa da kazemo Azaru da iscenira povredu kao Felaini. Ko ga nezna skupo bi ga prodao.

avatar
Al(a)din
Saturday, 07.10.2017
20:51

Al smo ljubomorni

avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 08.10.2017
00:14

Ako je iscenirao povredu,odmah mu dati oskara. Po vestima koje stizu,izgleda da ce ipak Felaini na duuuuguuu pazu a to je znak da opet nisi u pravu.

avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 07.10.2017
20:26
avatar
Saša MKD
Saturday, 07.10.2017
20:11

Da je Karasko dobio drugi žuti, a trebao je, ne bi asistirao kod trećeg i ne bi postigao četvrti gol, i ko zna kako bi se završilo.

avatar
Al(a)din
Saturday, 07.10.2017
20:08

Mesa napolje, a Kipar do pobede

avatar
Adnan
Saturday, 07.10.2017
19:55

Dobra borba,ali ove kvalifikacije su izgubljene mnogo ranije.