Tri razloga zbog kojih Murinjo nije dobio posao, dve senke nad Emerijem!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 05.11.2019.
11:00
Izvor: Sportske.net

Pregovarali su, ali Murinjovi repovi će se dugo vući za njim...

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

Izgleda da od dolaska Murinja u Arsenal nema ništa. On se jeste sastao sa čelnicima kluba, ali to je bio preliminarni razgovor. Naime, bord direktora je prilično saglasan da Portugalac nije pravi trener za "Gunere.

Za to navodno postoje tri razlog.

Prvi je činjenica da Murinjo važi za defanzivnog trenera, a da Arsenal želi da nastavi sa ofanzivnim, dopadljivim fudbalom. Bez obzira što Portugalac odbacuje navode o igri zasnovanoj na odbrani svog gola, to ga prati još od Čelsija, mada su u nekim sezonama njegovi timovi igrali atraktivno.

Drugi razlog je problem koji Murinjo ima sa medijima, njegova svadljiva priroda, mogao bi da javnost okrene protiv Arsenala, da stvori dodatni pritisak na igrače, to nikome ne treba. U Londonu kažu da je sve to znao i Junajted, ali je bio spreman da to prihvati zarad trofeja. Osvojio ih je dva, ali nijedan posebno bitan, da bi se sve na kraju završilo loše. Uostalom, Murinjo je na sličan način otišao iz Čelsija i Reala, obično za njega kažu da posle odlaska ostaju ruševine.

I treći razlog je struktura kluba. Naime, u Arsenalu su uloge podeljene i Murinjo ne bi mogao da ima direktan upliv na dolaske igrača, što sa njim stvara problem, sećamo se Emenala u Čelsiju ili problema koje je imao sa Vudvordom u Junajtedu.

Bilo kako bilo, to što Murinjo izgleda otpada, nameće druga rešenja, Emeri je i dalje na korak od otkaza, a kao kandidati pominju se Arteta, bivši kapiten i sada Pepov pomoćnik u Sitiju, kao i Maks Alegri koji je odbio Bajern, ali realno to je teška meta.

Mediji su kandidovali i Brendana Rodžersa, ali teško da će on u situaciji kada sa Lesterom ima fantastičnu šansu da napravi veliki rezultat usred sezone ostaviti "Lisice".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rio48
Tuesday, 05.11.2019
18:38

Potpuno smisleni razlozi. Po onome sto traze, Erik ten Hag je verovatno najbolja opcija, ukoliko nema vec neki dil sa Bajernom.

avatar
Brainless
Tuesday, 05.11.2019
18:33

što ne vrate Vengera...

avatar
Igors Stepanovs
Tuesday, 05.11.2019
16:48

I cetvrti razlog Venger.

avatar
El Nindža
Tuesday, 05.11.2019
13:36

Bartomeu da pročita prvi razlog!

avatar
Provokator
Tuesday, 05.11.2019
13:28

Arsenal ne igra napadacki fudbal pod Emerijem. Igraju katastrofa na svakom delu terena. Slazem se da Murinjo nije najbolje resenje ali je sigurno bolji od Emerija.

avatar
REVØLT
Tuesday, 05.11.2019
12:22

LE nije posebno bitan trofej? Stvarno nije Zoze za Arsenal.

avatar
Nemanjici
Tuesday, 05.11.2019
12:20

Ma koji bre Murinjo...Neka ide sa Bejlom u Kinu.