Tri formacije, osmorica "lutajućih", a Kike i dalje bez dobitne kombinacije?

Autor: Milovan Longinov
utorak 11.02.2020.
12:37
Izvor: Sportske.net

Sve kombinacije Kikea Setijena, a još nijedna se nije pokazala kao prava?

Foto: EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
Foto: EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Barselona je pre tačno mesec dana odlučila da otpusti Ernesta Valverdea i da na njegovo mesto dovede Kikea Setijena. Barsa je u međuvremenu ispala iz Kupa kralja i izgubila od Valensije, i ne može se reći da su Katalonci na onom nivou na kom bi želeli.

Katalonski list Sport danas je posvetio zanimljivu analizu svim Setijenovim kombinacijama, kako kada su u pitanju formaciji, tako i pozicije igrača, koji su takođe "šarali" po terenu.

Setijen je najpre pokušao da igra u formaciji 3-5-2 u fazi napada sa transformacijom u 4-3-3 u fazi odbrane, ali to se nije pokazalo kao dobro, naprotiv, poraz na Mestalji bio je taj koji je prelio čašu i od tada Kike više ne "filozofira".

Setijen je potom počeo da kombiniju 4-3-3 i 4-4-2, ali u rombu, gde je Arturo Vidal dobio poziciju ofanzivnog veznog, kao i Artur Melo, što je bio slučaj na utakmici sa Betisom.

Na dosadašnjih sedam utakmice, Kike je šarao kroz pomenute tri formacije, a čak sedmorica igrača su usput menjali i pozicije na terenu.

Kao i obično, najviše je "trpeo" Serhi Roberto, koji je igrao i kao desni bek i kao desni štoper u formaciji 3-5-2, te kao centralni vezni i desni vezni u formaciji 4-4-2. Nelson Semedo i Đordi Alba su igrali bekove i "vingere", Frenki de Jong je igrao sve tri pozicije u veznom redu, a Ansu Fati kao oba krila i čak i kao "vinger" dok je u modi bila 3-5-2.

Velike transformacije u igri nisu zaobišle ni kapitena Lionela Mesija koji je igrao i desno krilo i "lažnu devetku". 

Kike Setijen

Neki zaključak posle svih ovih kombinacija jeste da će Barsa nastaviti da igra sa četvoricom pozadi, a da će gore transformisati iz 4-2 i 3-3, u zavisnosti od toga da li je na terenu Fati ili pojačan vezni red.

Naredne dve utakmice Barsa igra na Kamp Nou protiv Hetafea i Eibara i prema Kikeovom mišljenju, one bi mogle da budu ključne i da odrede kako će tim igrati do kraja sezone.

Naročito ako RFEF odobri Kataloncima da dovedu zamenu za Osmana Dembelea, koji bi imao pravo nastupa samo u La Ligi...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Tuesday, 11.02.2020
16:09

Neki zaključak posle svih ovih kombinacija da je S. Roberto podjednako beskoristan na bilo kojoj poziciji, da se Grizman i ne pominje u analizama jer beži od lopte i krije se iza protivničkih defanzivaca, da Umtitija ne zanima da potrči nazad kada god je to potrebno, da je Lengle loš, ponekad i opasan po gol Barse, da Piquea fudbal više ne interesuje, da je Rakitić na terenu igrač više za protivnika, da Fati ne može previše pomoći u jačim utakmicama, da Vidal može biti opasan po gol Barse koliko i po gol protivnika i da Messi koji se vraća do svog šesnaesterca kako bi pomogao nesposobnom veznom redu da prenese loptu na polovinu protivnika može biti samo asistent, ne i golgeter.