Trese se Solun - Prijović srušio Aris!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.10.2018.
20:15
Izvor: Sportske.net

Solunski derbi na stadionu Arisa pripao je fudbalerima PAOK-a prvi put posle više od trinaest godina zahvaljujući Aleksandru Prijoviću.

Epa/Tatyana Zenkovich
Epa/Tatyana Zenkovich

Povezane vesti

Trese se najveća luka na severu Grčke nakon večerašnjeg derbija koji je posle četiri godine pauze odigran u okviru grčkog prvenstva.

PAOK je kao gost savladao Aris rezultatom 2:1 (1:1) a epitet junaka utakmice poneo je srpski reprezentativac Aleksandar Prijović koji je postigao oba gola za crno-bele.


Bio je ovo prvi prvenstveni duel Arisa i PAOK-a posle četiri i po godine pauze, a crno-beli iz Soluna slavili su kao gosti nakon trinaest i po godina čekanja!

Poslednji put PAOK je kao gost savladao gradskog rivala u prvenstvu 27. februara 2005. godine, kada je bilo 3:1 za crno-bele.

Nije dobro počelo za PAOK večeras. Domaćin je preko Matea Garsije poveo već u drugom minutu, ali je Aleksandar Prijović pre odlaska na pauzu uspeo da poravna rezultat.

Penal je dosuđen zbog igranja rukom u šesnaestercu, a srpski reprezentativac bio je siguran i postigao četvrti prvenstveni gol u tekućoj sezoni.

Sredinom drugog dela šansa za Aris da ponovo stigne do prednosti iz penala. Hamza Junes je šutirao po sredini gola a Paskalakis nogom sačuvao mrežu!

Kazna je stigla šest minuta pre kraja. Aleksandar Prijović uklizao je na loptu i poslao je u mrežu Arisa, postavivši tako konačan rezultat u solunskom derbiju!

Bio je to peti gol Aleksandra Prijovića u grčkoj Super ligi od početka sezone, a deseti kada računamo i evropske utakmice.

PAOK je zadržao prvo mesto na tabeli sa maksimalnim skorom nakon sedam odigranih utakmica. Crno-beli iz Soluna imaju 19 bodova zbog kazne grčke fudbalske federacije.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ProudKnight
Sunday, 21.10.2018
23:06

Po mom skromnom mišljenju, igrač vrijedan prve postave u reprezentaciji! Mitrović ne pruža ništa bolje partije, od ovog momka. Tu je i Luka Jović, koji briljira ove sezone u Njemačkoj. Još da imamo selektora koji sve njihove kvalitete zna da iskoristi, bilo bi idealno.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Sunday, 21.10.2018
23:25

Ne mogu bas da se porede te dve lige, Prijovic je dosta dobar, ali, igra u jako slaboj ligi, a ni pre ovoga nije bio u nekoj narocito reprezentativnoj.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Tuesday, 23.10.2018
18:05

Slazemo se odlicno, a i razumemo:-D

avatar
ProudKnight
Monday, 22.10.2018
09:31

Istina. Ipak, treba mu pružati šansu, a ne da čovjek sve vrijeme provodi na klupi. I kada ne ide (a vidjelo se to često), on pravi neke nerezonske poteze, umjesto da ubaci drugog napadača. To sam htio reći. Mitroviću blaga prednost i s moje strane, prvenstveno jer igra u jačoj ligi, a mislim da bi se i Prijović snašao dobro na višem nivou.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Sunday, 21.10.2018
20:21

Pod hitno da na zimu promeni ligu, poljska i grcka liga i nisu neki pokazatelj osim ako se ne zoves Krzysztof Warzycha.