Treninzi krenuli, Lotito i Lacio već prekršili pravila?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 14.05.2020.
16:18
Izvor: Sportske.net

Rigorozne mere koje svi moraju poštovati ne važe u Rimu.

EPA/ANGELO CARCONI
EPA/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Namere čelnika Serije A jeste da se Kalčo vrati na terene 13. juna!

Propisane mere su jače od onih koje se primenjuju u Nemačkoj. Na Apeninima će morati ceo tim u karantin ukoliko bude jedan igrač pozitivan na Covid-19 dok će kod bundesligaša samo pozitivni igrač otići u karantin a njegovi saigrači na ponovno testiranje.

Na Apeninima se krenulo sa treninzima, propisano je prvo da se krene samo sa individualnim treninzima bez ikakvih grupa, ali Simone Inzagi je to već prekršio.

Trener Lacija planira da se krene sa radom 3 na 3 u mini utakmicama kako bi povećao intenzitet treninga. Ovakva vrsta treninga je dozvoljena tek 18. maja, međutim u trening centru "nebesko-plavih" je već prekršeno jedno pravilo.

"Smešno je to što traže od nas. Kako mogu zahtevati da ukoliko je igrač ili grupa igrača pozitivna mora ceo tim u karantin? Zašto bi uopšte u to uvlačili one koji nisu bolesni? Ako dođe do toga preuzeću odgovornost. Neću poslati sve u karantin. Ne postoji svrhe tretirati negativnog igrača kao pozitivno. Ovakvim načinom šampionat neće početi ponovo", izjavio je Ivo Pulćini, jedan od lekara Lacija.

Lotito i njegov klub su bili ako ne i najglasniji po pitanju što ranijeg povratka Serije A. Klub Simone Inzagija se nalazi u odličnoj situaciji po pitanju trke za Skudetom, videćemo da li i cilj opravdava sredstvo.

Baner ispravka

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke