Trenerska bomba veka - Anćeloti se vraća i to tamo gde su ga najmanje voleli?!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.10.2017.
09:47
Izvor: Sportske.net

Ovo bi bio verovatno najveći šok u Seriji A u ovom veku, makar kada su treneri u pitanju, ali Englezi tvrde da je on rešen da proba još jednom!

EPA/FILIP SINGER
EPA/FILIP SINGER

Povezane vesti

Kako je to izgledalo krajem prošlog veka kada je mladi štićenik Ariga Sakija, Karlo Anćeloti stigao u prvi veliki klub.

Posle iskustva u Ređini i Parmi, dobio je poziv i pojavio se na klupi najvećeg kluba na Apeninima.

Dočekan je sa podozrenjem većine navijača, oni najvatreniji poneli su se ružno, na tribinama "Dele Alpija" je osvanuo transparent "Svinja nikada ne bi trebalo da bude trener Juventusa".

Ali, tima iza gola ne bi trebalo pridavati pažnju, vremena su se izmenila, italijanski fudbal je drugačiji. Te Anćelotijeve dve godine bile su obeležene gubitkom titule u poslednjem kolu u Peruđi i još jednim drugim mestom naredne sezone. Završio je tu epizodu sa 63 pobede, 33 remija i 18 poraza.

Otišao je kasnije u Milan i osvojio sve, Juventusu se osvetio na "Old Trafordu" u finalu Lige šampiona 2003. ali treba reći da osim izjave da je "Milan porodica, a Juve fabrika", on nikada nije rekao ništa loše o klubu iz Torina. Dočekivan je uvredama sa južne tribine, no, kako rekosmo, stvari su se promenile.

Engleski mediji tvrde da Anćeloti čeka Juve, da nije, kao i većina uveren da je Milan ozbiljan, niti da ima novac, Juventus će svakako ostati bez Alegrija ako ne osvoji sedmu uzastopnu titulu i mogli bi da se okrenu čoveku koji ima dovoljno iskustva, ali i znanja da sprovede tranziciju, podmladi tim i započne novu eru.

Da li je to moguće?

Svakako, jer, ma koliko se pričalo o Simoneu Inzagiju, Juventus će svakako prednost dati iskusnijem treneru, nekome ko zna da rastereti tim, ali i ko je pokazao da ume da osvaja međunarodne trofeje što je opsesija za "Bjankonere", izgubili su sedam finala Lige šampiona od ukupno devet.

Rubikon je inače davno pređen, u stvari u vreme kada je Anćeloti bio u Milanu, Juventus je tada angažovao Fabija Kapela koji je govorio lošije stvari o klubu za koji je nekada igrao.

Vest je odjeknula kao bomba u Seriji A, videćemo šta će se desiti, ali Alegrija ne treba otpisivati. Leto će dati odgovor, može li se desiti ono što je malo ko zamišljao...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Tuesday, 17.10.2017
16:20

Da Juve tako menja trenere zvao bi se Vojvodina Alegri je pravi covek na pravom mestu.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 17.10.2017
14:34

Vrednost italijanskog giganta je procenjena na 740 miliona evra, novi vlasnik Li Jonghong bice duzan da izmiri dugove u vrednosti od 220 miliona evra i da investira 350 miliona evra u naredne tri godine. 1,31 milijarda evra, rodjo!

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 17.10.2017
13:43

Stvarno ne znam sta Milan ili njegove gazde trebaju da urade da ne bi pisali kako nemaju para. Gazde Milana su ulozile 1 MILIJARDU EURA u kupovinu kluba i jos 200 MILIONA EURA u pojacanja,ne znam koje onda cifre ljudi smatraju za velike pare? Neverujem da su ulozili poslednji dinar iz dzepa i da su sada podstanari,niti verujem u to da neko ko ima toliko para da je toliko glup da toliko ulozi i da mu sve zavisi od jedne sezone!

avatar
John Doeee
Tuesday, 17.10.2017
16:05

Pozajmica sa veeeeelikom kamatom. Informisi se malo. Bas zato sto nisu podstanari, nece davati svoje pare vec prodavati igrace...

avatar
mak_juventino
Tuesday, 17.10.2017
10:20

Toliko zelim da Max ide , sto ne bi imao nista protiv ! A kada se setim , tako su i navijaci Bayerna prizeljikvali da Pep ide i da dodje veliki Karlo ...

avatar
Oldboy
Tuesday, 17.10.2017
19:15

Inzagija u svako doba pre Ancelotija, ipak je njegovo proslo, bar ja tako mislim

avatar
mak_juventino
Tuesday, 17.10.2017
23:49

Ali za LP TATA ...

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 17.10.2017
09:53

I Alegri, naravno. Inace, ako ovo uradi, Karlo ce obrisati sve sto je uradio u Milanu, i kao igrac i kao trener, je*es ligu ako nema rivalstva vec samo tog postovanja i uvazavanja. Inter je ipak nesto drugo, oni su i bukvalno nas rod.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 17.10.2017
09:51

Najvecem posle nas. Trapatoni je taj koji je oznacio prelazak reke Rubikon, covek je igrao samo za nas, cak nas je i trenirao na svom trenerskom pocetku, Anceloti i Kapelo su samo nastavak te price.