Trener Kelna pred Zvezdu: ''Naši navijači su o ovome sanjali godinama''

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.09.2017.
18:34
Izvor: Sportske.net

Popularni ''Jarčevi'' mnogo očekuju od sutrašnje utakmice protiv Crvene zvezde.

EPA/FRIEDEMANN VOGEL
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Više je razloga za fudbalsku euforiju u Kelnu pred sutrašnji (19:00h) sa Crvenom zvezdom. Pre svega zbog dugog odsustva ovog nemačkog kluba sa evropske scene, a i zbog ogromne želje da se konačno upiše i jedna pobeda ove sezone posle serije loših rezultata.

Dan pred utakmicu sa beogradskim crveno-belima, trener Kelna Peter Šteger je na konferenciji za medije najpre izneo svoje mišljenje o narednom rivalu.

''Njihov tim dominira u domaćoj ligi. Ako pratite srpski fudbal, znate da igraju tehnički dobar fudbal. Crvena zvezda je savladala kvalitetne ekipe u kvalifikacijama i puni su samopouzdanja. Biće to stvarno težak zadatak za nas. Ali, to vidimo i kao dodatnu mogućnost za još jedno pozitivno iskustvo, posle remija u Hanoveru. To bi bilo dobro i za Ligu Evrope i za Bundesligu'', izjavio je Šteger.

Osvrnuo se potom i na veliku podršku koju Keln dobija sa tribina, bez obzira na nezadovoljavajuće rezultate od početka sezone.

''Svaka podrška koju dobijate u teškim periodima, dobro vam dođe. Ali, to me nije iznenadilo jer živim u ovom gradu već dugo i znam da ljudi znaju šta se dešavalo sa klubom u poslednjih nekoliko godina. Podrška je u poslednjim utakmicama bila zaista dobra, očekujemo isto u četvrtak, kao i u nedelju protiv Lajpciga.

Znamo da u Kelnu dugo nije igrana neka takmičarska utakmica na evropskoj sceni. Želimo da sada uživamo u tome. Ali, pre svega, želimo da dobijemo više samopouzdanja i da napravimo korak napred.

Znam važnost meča za grad, za klub i navijače koji su o ovome sanjali godinama. Ali, za ekipu je najvažnije da se usredsredi na svoje zadatke i da postigne dobar rezultat'', istakao je Šteger.

O samoj Grupi H rekao je da je ona ujednačenog kvalitete, izuzev Arsenala, koji se izdvaja kao veliki favorit za prvo mesto.

''Ako uđete u grupu sa Arsenalom, koji ima nivo Lige šampiona i godinama igra tamo, jasno je da ostalim timovima ostaje da se bore za drugo mesto. Crvena zvezda je klub koji ima dugu istoriju u Evropi i tradicionalno je sličan Kelnu. BATE Borisov ima tim koji je već igrao i u Ligi šampiona, tako da mislim da je grupa izbalansirana. Iako trenutno ne zauzimamo drugo mesto, objektivno je da smo u ravni sa srpskim i beloruskim timom'', zaključio je Šteger.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke