Trener Ajaksa neutešan: "A lepo sam im govorio..."

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.05.2019.
11:31
Izvor: Beta

Klubu iz Amsterdama će biti potrebno dosta vremena da preboli sinoćni šok.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Trener Ajaksa Erik ten Hag rekao je posle eliminacije njegove ekipe u polufinalu Lige šampiona da je na poluvremenu i ukupnom vođstvu od 3:0 rekao fudbalerima da dvomeč nije rešen.

"Bili smo tako blizu, i mi smo zaslužili prolaz, ali nemarno smo ispustili vođstvo. Rekao sam igračima mirno da još nije gotovo, videlo se da Totenhem veruje. Morali smo da nastavimo, ali postalo je teže, oni su se još otvorili, a mi nismo bili dobri u kontranapadima", zaključio je Ten Hag.

Njegova ekipa eliminisana je sinoć u polufinalu Lige šampiona od Totenhema, pošto je londonski tim slavio u revanšu sa 3:2 i tako zahvaljujući golovima u gostima se domogla finala.

"Rekao sam igračima da je teško naći prave reči u takvom trenutku, kao i da fudbal može da bude okrutan. Ovo je surova strana fudbala koju smo mi morali da iskusimo sada, ali nastavićemo dalje", rekao je trener Ajaksa.

On je dodao da se eliminacija u poslednjim sekundama utakmice ne može preboleti "za nekoliko sati ili dana".

"Ne mogu da tražim to od igrača. Bili smo tako blizu, Liga šampiona je jedinstvena, ali igrači shvataju da moramo ovo da prebolimo, mada će nam biti potrebno vreme", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Thursday, 09.05.2019
17:54

Mislim da UEFA treba razmisliti o ukidanju pravila gol u gostima. Da se na jednak broj golova igraju produzeci jer realno bilo je 3-3 i obe ekipe su pobedile u gostima. Ne mislim to samo zbog sinoc nego i inace

avatar
Dorotej
Thursday, 09.05.2019
16:50

Trener zaboravlja da su i u Londonu u drugom poluvremenu odigrali slabo, ali rezultat ih je pokrio i zavarao. Slično je bilo sa Barcom dan pre. Fudbal je stvarno surov, kažnjava pacere. Utakmica se igra 90 minuta. Zbog te činjenice je Zvezda otišla tako daleko, jer se momci nisu predavali. Ti igrači Ajaxa ipak nisu vredni te pare koje se pominju. Dobri su, nema sumnje, ali ne za takvu lovu. Erikson je bio isto razočarenje. Neće se usrećiti Real sa njim, a pominju se neke cifre 120 miliona EUR i slično.

avatar
Dorotej
Thursday, 09.05.2019
16:45

Bili ste tako blizu, pa tako daleko. Napravio si gomilu grešaka, utakmicu si vodio jako slabo. Što ne stavi Huntelara na Ljorentea!

avatar
Consigliere 1927
Thursday, 09.05.2019
12:41

Kao sto je Valverde pogresio tako si i ti. Ajax i Barselona ne znaju da se brane, ekipe koje igraju da daju gol vise. Da ste nastavili da meljete i da igrate kao od pocetka prosli bi Totenhem!

avatar
Thursday, 09.05.2019
11:39

2:0 najopsniji rezultat. Da je kod nas igrano zli jezici bi rekli da je Poketino upao u svlacionicu Ajaxa na poluvremenu i pretio.