Trabzon izbačen iz Evrope, odluka koja ne odgovara - Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.07.2020.
22:52
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Crno-beli su još pre nekoliko dana ukazali na ovaj slučaj.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Od danas, turski Trabzon je i definitivno izbačen iz Evrope za narednu sezonu.

To je konačna odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani, koji je odbacio žalbu turskog kluba na prethodno donesenu odluku o njihovom jednogodišnjem izbacivanju sa evropske scene. Razlog - kršenje odredaba finansijskog fer-pleja i greške koje su u Trabzonu već nekoliko godina pravili.

Ovom temom su se, između ostalog, u ponedeljak pozabavili i na Partizanovom sajtu, u svetlu predstojećeg evropskog puta crno-belih, odnosno neizvesnosti oko toga da li će Partizan biti nosilac u poslednjem kolu kvalifijkacija za Ligu Evrope.

Crno-belima je odgovaralo da CAS poništi prethodnu odluku i da dozvoli Trabzonu da učestvuje u Evropi, a na Partizanovom sajtu je to detaljno objašnjeno.

Za početak, zašto Partizanu nije odgovaralo da odluka o izbacivanju Trabzona ostane na snazi...?

''U tom slučaju bi, bez obzira na ishod finala kupa, u kvalifikacije za LE iz Turske išao jedan klub sa slabijim i jedan klub sa jačim koeficijentom od Partizana. Osvoji li Trabzon kup, to bi bili Alanja i Galatasaraj, a osvoji li Alanja kup to bi bili Sivas i Galatasaraj'', objašnjavaju crno-beli.
-
Baner 2

A kako bi to Trabzon pomogao Partizanu da danas nije izbačen iz Evrope...?

''Naime, osvoji li u tim okolnostima Trabzon kup, onda bi u kvalifikacije za LE iz Turske išli Sivas i Alanja, a oba kluba imaju slabije koeficijente od Partizana – što bi 'popelo' Partizan za jedno mesto na listi 26 projektovanih učesnika plej ofa za LE, u odnosu na trenutnu situaciju. Osvoji li u tim okolnostima Alanja kup, opet bi imali '1:1', odnosno Bešiktaš (ima jači koeficijent od nas) i Sivas kao turske predstavnike u kvalifikacijama za LE'', ističu na Partizanovom sajtu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 31.07.2020
11:53

Ma naravno da su ih izbacili,pa nije to 'nevini' City i ljigavi Gvardiola!

avatar
Südkurve München
Friday, 31.07.2020
11:08

Ako je Siti mogqo, zasto ne mozr Trabzonspor? uefamafia

avatar
Boriello22
Friday, 31.07.2020
08:56

Eee, kao i svevu zivotu, udaraj sirotinju, za siti nista a ove izbacuju. Kad imas kesa sve mozes da kupis

avatar
toma1980
Friday, 31.07.2020
04:42

Krenulo se sa Kuknjavom!!!!!
Transferi igraca nekoliko po 20milki,Pljackaju Drzavni Budzet.....Jer oni su Fudbalska Institucija!!!!!! Pobedili Zvezdu u Derbijima.....na kraju Sampionata nisu Sampioni......U Kup Srbije pokusali na Nesportskim Nacinima da UKRADU Kup Srbije.....Ali i da se igralo Finale Kupa i u Zagrebu,Sofiji,Pristini......
VOJVODINA je zasluzeno Osvojila KUP Srbije!!!! Jednostavno nije prosla Prljava Kampanja Vuletica,Vazure,Ostoje!!!!

avatar
Brajkoo
Friday, 31.07.2020
00:23

Partizan ima dobru emipu i ne treba da brine za ovu fazu LE, naravno amo igraci daju svoj maximum

avatar
Alex DeLarge
Friday, 31.07.2020
11:19

Partizan nema dovoljno dobru ekipu da bude favorit protiv bilo kojeg nosioca u plej-ofu za LE... Plasman nasih ekipa u dobroj meri zavisi od toga da li su nosioci ili ne. Od svih mogucih ucesca Partizana u Evropi tokom onih godina dominacije, samo je jednom isao tamo pobedom protiv tima sa vecim koefom... Pogotovo je to bitno za LE gde ce se u nosiocima pojaviti ekipe kao sto je Milan ili Totehnem. Prakticno je u svakom smislu plej-of za LE tezi od onog za LS ako se nalazis u nepovlascenom sesiru.

avatar
Man united
Friday, 31.07.2020
15:27

То сам ја још онда причао. Ал нема ко да чује. Платини је изузетно олакшао квал. ЛШ за шампионе. Али бојим се како најављују да је ово само прелазна фаза ка елитној ЛШ без сиромашних клубова.