Totenhem - Poketino u centru velikog projekta

Autor: Boban Filipović
četvrtak 24.03.2016.
16:21
Izvor: Sportske.net

U strahu da Argentinac ne bude "otet" od strane nekog bogatijeg kluba, 'Pevci' su mu ponudili produžetak saradnje po mnogo boljim uslovima.

BETA/AP Photo/Tim Ireland
BETA/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Maurisio Poketino po slovu važećeg ugovora sa Totenhemom koji ističe 2019. godine zarađuje 3.5 miliona funti godišnje, ali ukoliko pristane na poptisivanje novog ta suma biće veća.

Predsednik 'Sparsa' Danijel Levi je već spremio novi petogodišnji ugovor za argentinskog stručnjaka težak 25 miliona funti.

Prostom računicom dolazimo do cifre od 5 miliona funti godišnje.

Izvori bliski Totenhemu navode da taj novi ugovor u sebi ima i klauzulu kojom će se klub sa 'Vajt Hart lejna' pokušati da se zaštiti od potencijalnih interesenata za svog menadžera, u prvom redu se misli na Mančester Junajted, pa je tako cena njegove 'slobode' zaokružena na 10 miliona funti.

Inače, Totenhem ove sezone pod Poketinom igra svoju najbolju sezonu u polsednjih pola veka i jače. 'Pevci' se na sedam kola pre kraja sezone u Premijer ligi nalaze na drugom emstu na tabeli sa pet bodova zaostatka za vodećim Lesterom. Poketinov tim je postigao najviše golova u prvenstvu i primio najmanje u dosadašnjem toku sezone.

44-godišnji Argentinac je došao u severni London 2014. godine iz Sautemptona, a navijači Totenhema veruju da klubu može da donese prvu titulu šampiona Engleske još od 1961. godine.

Osim što želi dugoročno da veže Maurisija Poketina za sebe, Totenhem ima u planu da pređe na novi stadion kapaciteta od 60 hiljada mesta do 2019. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JovicaDobrica
Thursday, 24.03.2016
20:22

Pa samo podatak prodajom Bejla je 8 igrca doveo vise od pola njih su svjetske klase..sto dovoljno govori da je trener sa vizijom.Jos da im i Kejna utrpa za 100milki fantazija..

avatar
XL
Friday, 25.03.2016
11:22

Kakve veze on ima sa Baleom, taj novac je spiskan pre njega

avatar
Thierry Henry 14
Thursday, 24.03.2016
18:44

Pravi primjer savremenog trenera, i čovjeka koji ima viziju. Uklopio je odlično Totenhem, posebno mi se svidja što je dao šansu mladim igračima, mislim da Totenhem ima najmladji tim u ligi. Sjetimo se samo Totenhema poslije prodaje Bejla i ovog sada, to ti je kada pravi ljudi vode transfer politiku, a ne samo nakupovati preplaćene igrače, kao što su oni uradili poslije Bejla, Liverpul godinama unazad, Njukastl ove sezone, Mančester Junajted.