Totenhem - nikad veći prihod u istoriji kluba, sprema se sedam potpisa za napad na PL!

 • Autor: Aleksandar Obrenović

 • 03. april 2018.

 • 11:02

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Da li će Totenhem napasti naredne sezone Premijer ligu?

Totenhem - nikad veći prihod u istoriji kluba, sprema se sedam potpisa za napad na PL!
Foto: EPA/SEAN DEMPSEY
Šta je potrebno Totenhemu da bi napao titulu u Premijer ligi?

Možda slabija konkurencija, ali definitivno i ostanak najvećih zvezda koji su trenutno u timu, kao i ostanak Maurisija Poketina.

Totenhem je ekipa koja je dokazala da može da se nosi sa svim timovima na ovom svetu, ali su dokazali i da nisu konstantni tokom ove sezone, dešavalo se da se okliznu kada se to niko nije nadao, imali su "praznih hodova".

Ipak, sledeće sezone, ukoliko ekipa ostane na okupu, biće zrelija za godinu dana, naučiće na nekim greškama i ukoliko svi budu motivisani i zadovoljni, Premijer liga se može napasti.

Zbog toga se očekuje čak sedam potpisa u narednih mesec dana.

Maurisio Poketino bi trebalo da otvori "sezonu potpisa" tako što će postati jedan od najplaćenijih menadžera u Premijer ligi, a u narednom periodu treba očekivati i potpise najboljih igrača:

Dele Alija, Harija Kejna, Kristijana Eriksena, Hjong-Min Sona, Jana Vertongena i Uga Lorisa.

Među fudbalerima koji očekuju novi ugovor nema Tobija Alderverelda i Muse Dembelea, biće veoma neizvesno kada su oni u pitanju.

Od potencijalnih dolazaka pominje se samo Kristofer Ajer danas, Totenhem je slao skaute da gledaju norveškog defanzivca u Seltiku i oni su ostali oduševljeni onim što su videli. Ipak, Borusija iz Dortmunda je konkurencija, pored toga Seltik ne želi tek tako da se odrekne ovog 19-godišnjeg standardnog fudbalera.

Inače, sve ovo će se finansirati iz kase Totenhema, zabeležen je rekord što se tiče prihoda u prethodnoj finansijskoj godini koja se završila juna 2017. godine, Sparsi su inkasirali čak 306,3 miliona funti.

Hari Kejn

Veliki deo povećanja prihoda je od skoka prodaje televizijskih i medijskih prava. Početak novog trogodišnjeg ugovora televizijskih prenosa u Premijer ligi doneo je Totenhemu zaradu od 149,8 miliona funti.

Totenhem je zaradio 44,6 miliona funti zahvaljujući učešću u grupnoj fazi Lige šampiona i šesnaestini finala Lige Evropa.

Dobit kluba u prošloj godini zaključno sa 30. junom posle kamate i poreza iznosi 41,2 miliona funti. U 2016. godini Totenhem je imao dobit od 33 miliona funti.

Hari Kejn Dele Ali

Predsednik Totenhema Danijel Levi rekao je da se klub nalazi u uzbudljivom trenutku u svojoj istoriji, pošto se bliži završetak izgradnje novog stadiona.

"Izvanredni nivoi ljudskih i finansijskih resursa ostvarili su veliki napredak u kapitalnim projektima, uz programe koji su u toku na izgradnji novog stadiona i našeg trening centra. Čekaju nas mnogi izazovi u narednim mesecima", naveo je on.

Uprkos tome što je svaka Totenhemova utakmica u Premijer ligi rasprodata, prihod je smanjen sa 22,2 na 19 miliona funti zbog toga što je srušen deo tribine između severa i istoka na Vajt Hart Lejnu.

Klub je naveo da taj podatak pokazuje potrebu za većim stadionom i potvrdio da postoji lista čekanja za više od 62.000 sezonskih ulaznica. • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari