Totenhem može da zabiberi finiš, Barnli overava Evropu, Čelsi se i dalje nada (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 14.04.2018.
09:46
Izvor: Sportske.net

Siti bi u teoriji mogao ovog vikenda da postane šampion. Vreme je skoro isteklo za Čelsi, Barnli jako blizu Evrope.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester siti odlazi na Vembli sa željom da pobedom protiv Totenhema, u drugom pokušaju "overi" titulu, mada će za to verovatno čekati još sedam dana. Njukasl će probati da seriju pobeda nastavi i protiv Arsenala, dok će Barnli probati da "zatvori" Evropu sledeće sezone.

Kolo počinju Sautempton i Čelsi, ekipe kojima vreme ubrzano ponestaje: "svecima" u borbi za opstanak, a "plavcima" u pokušaju da izbore Ligu šampiona.

Sautempton je prvi ispod crte, nema pobedu već šest kola i sada ima tri boda manje od Kristal palasa u zoni bezbednosti. Čelsi šest kola pre kraja ima 10 bodova manje od četvrtog Totenhema, koji igra protiv Sitija, tako da pobedom može da sačuva nekakvu nadu da će ostati u trci za Ligom šampiona.

Sedmi Barnli dočekuje osmi Lester u duelu koji je Hari Rednap u šali nazvao "borbom za izbegavanje Lige Evrope". Činjenica je da će sedmi tim ići u kvalifikacije za LE, osim ako Sautempton ne osvoji FA Kup. "Klareti" imaju šest bodova više od "lisica" i na dobrom su putu da izbore prvi izlazak u Evropu još od Kupa sajamskih gradova 1967.

Barnli

Pesimisti govore da Barnliju to ne treba, jer bi sezona počela ranije i dodatno razvukla već ograničene mogućnosti i budžet, što bi sledeće sezone dovelo tim u opasnost od ispadanja, ali igrači i trener Šon Dajš ne žele ni da čuju za to. Za njih je Evropa san i sigurno neće hteti da propuste priliku da na svom Turf muru pobede direktnog rivala.

Dueli Palasa i Brajtona su stekli već reputaciju posle mečeva u prvenstvu i kupu, tako da je policija najavila pojačano prisustvo na Selhurstu posle nereda u novembru. Brajton je blizu opstanka, ali Palas baš i nije, tako da će biti napeto, a biće napeto i ako "orlovi" pobede, jer će se onda približiti svom protivniku na bod zaostatka.

Hadersfild ima još pet mečeva da obezbedi opstanak. Trenutno ima četiri boda više od opasne zone, ali mu raspored ne ide na ruku, jer u posednja tri kola igra protiv Sitija, Čelsija i Arsenala. Zato su mu predstojeći mečevi sa Votfordom i Evertonom najbolja šansa da osvoji bodove i nada se najboljem. Svonsi dočekuje Everton i eventualnom pobedom bi mogao da dođe do sedam bodova prednosti nad opasnom zonom.

Liverpul dočekuje Bornmut u onom uvek nezgodnom trenutku - posle herojske pobede i velikog meča. "Crveni" su igrali fenomenalno i dva puta pobedili strašni Mančester siti na putu do polufinala Lige šampiona. Sada sledi duel sa Bornmutom, ekipom koja nekako ume da izbegne poraz. Liverpul je verovatno obezbedio sebi jedno od prva četiri mesta, a Bornmut samo u teoriji može da ispadne, tako da bi neko očekivao miran meč, ali domaćin mora da pobedi, čak i ako bude igrao u očekivano kombinovanom sastavu.

Derbi kola igra se u večernjem terminu, Totenhem dočekuje Mančester siti. "Građani" bi eventualnom pobedom uz poraz Junajteda postali novi šampioni, ali teško je verovati da će Junajted da izgubi od "fenjeraša" VBA. Sa druge strane, poraz Sitija bi sigurno rasplamsao maštu svima, jer bi prednost nad "đavolima" spala na "samo" 10 bodova pet kola pre kraja (u praksi i 11, zbog Sitijeve sumanute gol-razlike).

Gvardiola

Naravno, Siti će osvojiti titulu i to sa velikom prednošću, ali bi četvrti uzastopni poraz u svim takmičenjima učinio finiš prilično trapavim i dao bi mu pomalo gorak ukus. Siti bi trebalo to da izbegne jer nije mali broj onih koji ocenjuju ovu sezonu neuspešnom zbog Lige šampiona. Totenhem je u seriji od sedam pobeda u domaćim takmičenjima, od čega pet u prvenstvu, tako da bi ovo moglo da bude zanimljivo.

Njukasl bi eventualnim trijumfom nad Arsenalom skoro sigurno završio opstanak. "Tobdžije" su razumljivo u prvi plan stavile Ligu Evrope, tako da ne treba ovde očekivati da grizu. Njukasl je vezao tri pobede i u dobroj je formi.

JUnajted ne bi trebalo ima problema protiv Vest Broma na Old Trafordu. VBA bi mogao da ispadne iz lige ovim porazom u slučaju da pobede zabeleže Kristal palas, Svonsi i Hadersfild.

Vest Hem ima šest bodova više od opasne zone i sedam više od pretposlednjeg Stouka pred njihov međusobni okršaj, koji u ponedeljak zatvara kolo. "Čekićari" su prvo pobedili Sautempton 3:0, a prošle nedelje su zasluženo uzeli bod Čelsiju. I "grnčari" su popravili igru, ali nemaju rezultate. U prošlom kolu su nesrećno izgubili od Totenhema, tako da ovde svašta možemo očekivati.

Parovi 34. kola Premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Sautempton - Čelsi (13.30)
Barnli - Lester
Kristal palas - Brajton
Hadersfild - Votford
Svonsi - Everton
Liverpul - Bornmut (18.30)
Totenhem - Mančester siti (20.45)

Nedelja:

Njukasl - Arsenal (14.30)
Mančester junajted - VBA (17.00)

Ponedeljak:

Vest Hem - Stouk (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pepyslav
Saturday, 14.04.2018
11:28

Southempton bi trebalo da uzme bar bod; Burnley verovatno remi, a mozda i pobeda; Palace dobija; po prikazanoj igri Huddersfield dobija mada je realnije nereseno; Swansea najverovatnije 0:0, eventualno 1:0; Liverpool ce tesko dobiti jer ce verovatno odmarati dosta igraca; Tottenham pobedjuje...