Totenhem i Siti razvrstavaju vrh, novi ispit za Murinja, gužva na dnu (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 27.10.2018.
11:01
Izvor: Sportske.net

Meč kola igra se u ponedeljak, ali nas i pre toga čekaju uzbuđenja.

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Posle devet kola Premijer lige situacija u vrhu je prilično neizvesna: razlika između prvih pet timova na tabeli je samo dva boda.

Svi su pre početka prvenstva očekivali bitku u dvoje između branioca titule Mančester sitija i Liverpula, ali posle devet rundi, Arsenal, Totenhem i Čelsi su itekako u konkurenciji.

Dok je Mančester junajted na sredini tabele, moramo i to svrstati u neočekivane rezultate.

Glavni duel 10. kola je okršaj Totenhema i Sitija na Vembliju u ponedeljak. "Pevci" bi pobedom eventualno mogli i do prvog mesta, dok bi sigurno otvorili put Liverpulu i Čelsiju, koji imaju "lakše" poslove jer igraju sa Kardifom, odnosno Barnlijem.

Kad se realno pogleda, Siti nema baš razloga za strah. Prošle godine je na Vembliju pobedio 3:1 i to bez Aguera, a sada je kompletan, jer će igrati potpuno oporavljeni Kevin De Brujne, tako da su "građani" ipak favoriti.

Nije nezanimljiv ni okršaj na Old Trafordu u nedelju. Junajted ima samo jednu pobedu u poslednjih sedam utakmica, i to posle preokreta kod kuće nad Njukaslom. Prošle nedelje je u Ligi šampiona bio nedorastao protiv Juventusa, a sada dočekuje Everton. Iako "karamele" ni ove sezone nisu na nivou tako velikog kluba, ipak su vezale tri pobede u prvenstvu (i remi i eliminaciju u Liga kupu od Sautemptona).

Dok Siti, Liverpul i Čelsi žele da ostanu neporaženi, Njukasl i Hadersfild traže prve pobede. "Svrake" na papiru imaju bolje šanse, jer idu u goste Sautemptonu, koji ima samo jedan trijumf do sada, sa šest osvojenih bodova. Što je ipak tri puta više od Njukasla.

Hadersfild ide u goste Votfordu, timu koji je sjajno počeo sezonu, ali je onda zaređao poraze, da bi se prošle nedelje vratio sjajnom pobedom protiv Vulvsa, koji su u velikoj formi.

Kristal palas je u seriji od tri poraza, ali stvari ne deluju obećavajuće, jer mu u goste dolazi Arsenal, ekipa koja je u najboljoj formi u Premijer ligi. Posle dva početna poraza, "tobdžije" su vezale 11 pobeda u svim takmičenjima, uključujući i onu od 1:0 nad Sportingom u gostima u četvrtak, tako da sada puni samopouzdanja idu na gradski derbi protiv "orlova" našeg Luke Milivojevića.

Fulam hoće da pobegne iz opasne zone, a sada posle tri vezana poraza dočekuje Bornmut, za sada iznenađenje sezone, ekipu koja je šesta na tabeli i koja ima 17 bodova, četiri manje od Totenhema, Arsenala i Čelsija.

Slaviša Jokanović je dobio poverenje vlasnika kluba, ali opet, Fulam ima najgoru odbranu u prvenstvu i veliko je pitanje da li će protiv "trešnjica" prekinuti crni niz.

Parovi 10. kola Premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Brajton - Vulvs
Fulam - Bornmut
Liverpul - Kardif
Sautempton - Njukasl
Votford - Hadersfild
Lester - Vest Hem (18.30)

Nedelja:

Barnli - Čelsi (14.30)
Kristal palas - Arsenal (14.30)
Mančester junajted - Everton (17.00)

Ponedeljak:

Totenhem - Mančester siti (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke