Topovi upucali Pepa, finale za Arsenal!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 18.07.2020.
22:42
Izvor: Sportske.net

Mančester siti bez bitnog trofeja u Engleskoj ove sezone.

Justin Tallis/NMC/Pool
Justin Tallis/NMC/Pool

Povezane vesti

Arsenal će ponovo pokušati da spasi sezonu kroz FA kup.

Uspeli su da savladaju Mančester siti u okviru polufinala večeras na "Vembliju" rezultatom 2:0, a oba gola postigao je Pjer Emerik Obamejang.

Mančester siti je bio taj koji je imao loptu u svom posedu, koji je napadao, ali je Arsenal čekao svoje šanse da preko brzih igrača u napadu stigne do gola. To su i uradili izabranici Mikela Artete koji je danas savladao svog učitelja Pepa Gvardiolu.

Arsenal je bio opasniji tim na startu i to im se isplatilo već u 19. minutu. Bila je to organizovana akcija Arsenala, Pepe je centrirao levom nogom, a Obamejang je uspeo da ubaci loptu u mrežu iz teške situacije.

Ekipa iz Londona je imala još jednu šansu do kraja poluvremena, Mustafi je pokušao da pogodi, ali bezuspešno.

Svim silama je Mančester siti krenuo u nastavku, a šanse su redom propustali Marez, Sterling i De Brujne. Tražili su i penal igrači Pepa Gvardiole, ali je nakon VAR tehnologije Mos pokazao da se igra nastavi. Imao je i David Silva jednu šansu, a vreme je prolazilo. Napominjemo i odličnu partiju Davida Luiza koji je bio jedan od kandidata za igrača utakmice.

Ipak, ta titula odlazi u ruke Pjeru Emeriku Obamejangu.

Nakon fantastičnog pasa Kierana Tirnija, Obamejang je izbio 1 na 1 sa Edersonom i pogodio je za konačnih 2:0.

Mančester siti je pokušao preko Laporta, ali je već bilo kasno da se bilo šta uradi, Arsenal je stigao do velikog finala, a Mančester siti je ostao bez bitnog trofeja u Engleskoj. Kažemo "bitnog", pošto Liga kup nije toliko bitan Englezima poput FA kupa i prvenstva.

Baner 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 18.07.2020
22:59

E neka su celavca nalupali.

avatar
Stefmajster89
Sunday, 19.07.2020
10:13
avatar
BojanMC
Sunday, 19.07.2020
10:46

Chelsea and City same s...

avatar
Igors Stepanovs
Saturday, 18.07.2020
22:57

Tirni igracina.Martinez sve bolje brani.Aubi dati dozivotni ugovor.Pojacati sredinu i zameniti stopere i mozemo necemu da se nadamo sledece sezone.Bar su konkretniji u poslednje vreme.

avatar
_mladen_
Saturday, 18.07.2020
22:54

Sad je meni sve jasno, Klop je namerno izgubio da bi podigao samopouzdanje Arsenalu, kakav masterklas. 😄 Šalim se, svaka čast Arsenalu, odigrane dve utakmice onako kako mogu u ovom momentu, u nekom trenutku ih je pogledala sreća ali sreća prati hrabre. Pep da kupi još 10 igrača neće umeti da igraju odbranu, jer to mora da se trenira a ne samo da se kupi. Njegove ekipe ako vode 2:0, znaš da će te napuniti, ali ako gube i ako nije po njihovom, sve brzo padne u vodu i to jr njegov problem. Sve u svemu, nadam se da će Arsenal osvojiti, doduše ako se gleda prošlost, zna se da je ovo njihov kup.

avatar
Gorila u magli! LFC
Saturday, 18.07.2020
22:52

Ono kad ucenik odvali ucitelja. Jos sad samo Real da ih oduva u LS i to bi voleo uz pomoc sudija da se desi ,da bi seik shvatio da parama ne mozes sve kupiti na svetu.

avatar
Mirjevac
Sunday, 19.07.2020
00:27

Ako nemoze sve parama, cime ce to real da potplati sudije i cime je to real dosad potplacivao sudije i Var? Cime je Liverpul osvojio PL, naravno uz pomoc sudija a cime je potplatio Liverpul te sudije, naravno sve parama! Sve se parama moze!

avatar
Gorila u magli! LFC
Tuesday, 21.07.2020
15:24

Al si se nalupao svaka ti dala,nisam mislio da ih Real plati nego UEFA da ih izbaci kao sto su izbacili PSG protiv Barse,a ako je Liverpool osvojio tituli uz pomoc sudija sa 20+ bodova onda ti moj rambo pocni da pratis kriket sa indijcima za bolje i nisi.svako dobro

avatar
Stefmajster89
Sunday, 19.07.2020
10:14

real drugacije i ne moze

avatar
BojanMC
Saturday, 18.07.2020
22:46

Sad ce pep na leto jos koju milijardu da utroši kako bi uspeo nesto da osvoji. Dzaba vam sve,ne znam ko moze za ove da navija...

avatar
Mirjevac
Sunday, 19.07.2020
00:28

Koje bre milijarde koji bakraci, kad skoro ceo klub M.Citi ne vredi milijardu, a dok igraci na koje si ti mislio ne vrede previse, da ima odlicnih u Citiju ali nevrede milijarde!

avatar
jack wilshere
Saturday, 18.07.2020
22:44

Obamejangu blanko cek i da se klub obaveze da mu izdrzava citavu porodicu 15 godina nakon sto se on povuce. Martinez golmancina, a Arteta veliki mozak. Samo malo da uprava podrzi finansijski i moze se nesto lijepo napraviti.

avatar
MixEr
Saturday, 18.07.2020
23:23

Neće nažalost uprava ništa da preduzme... Arsenal ne mora sa dobrom akedemijom koju ima da se razbacuje al mora makar malo da da para za kvalitetna pojačanja da bi bio konkurentan, nažalost stipsa od vlasnika ne gleda dugoročno već samo kratkoročno...Arsenalu treba makar jedan kršten DM, jedan dobar CM i jedan vrhunski DC da bi bili konkurentni...al nažalost to se nista neće ostvariti

avatar
_mladen_
Sunday, 19.07.2020
13:16

Arsenal mora da uradi isto što je Liverpul uradio, jer imaju oni jako slične vlasnike. Mada Klop je morao da proda Kutinja, tj imao je sreće što ima tako skupog igrača i onda doveo štopera i golmana koji su prvoklasni. E sad plus treba biti pametan sa pojačanjima, doduše msm da Arteta zna šta mu treba i kako bi voleo njegov tim da igra, pitanje je samo da li će dobiti podršku i da li su svi spremni da čekaju.

avatar
jack wilshere
Saturday, 18.07.2020
23:48

Dolazi onaj Saliba, kazu da je dobar. Treba jos jedan top stoper, i po mom misljenju uzeti onog Partija i Kutinja. I to bi vec licilo na nesto, a vjerujem da imaju toliko para, nije da ce morati milijardu spucati..