Tomović presrećan u Fiorentini

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.07.2017.
14:20
Izvor: Sportske.net, SEM

Fudbaleri Fiorentine spremaju se za početak nove sezone u Seriji A, a jedan od igrača od kojih se očekuje da predvode ’Violu’ definitivno je Nenad Tomović.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Srpski defanzivac je u tim iz Firence stigao pre pet godina, a predstojeće izazove vidi kao novi početak.

Fiorentina je prethodnu sezonu u Seriji A završila na osmom mestu i nije izborila mesto u Ligi Evrope. Zbog toga, klub iz Firence će u potpunosti moći da se fokusira na domaće prvenstvo, što u ’Violi’ vide kao mogućnost da ponovo zasijaju. Između dve sezone, u klubu je došlo do velikih promena, a najveća se sigurno desila na klupi.

Stefano Pioli je zamenio portugalskog stručnjaka Paula Souzu i njemu je poveren zadatak da u Firencu donese prvi trofej od 2001. godine, kada je osvojen Kup Italije.

''Radimo izuzetno ozbiljno, imamo jasne ideje. Svi momci su spremni da daju svoj maksimum tokom predstojeće sezone. Mlađi fudbaleri u timu imaju veoma dobar karakter, obrazovani su, a iznad svega su veliki talenti. Smatram da svako od njih može mnogo da doprinese Fiorentini'',
istakao je srpski fudbaler.

Tomović je profesionalnu karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, u Srbiji je igrao i za Rad, a potom se preselio na Apeninsko poluostrvo. U Italiji je, pored Fiorentine, branio boje Đenove i Lećea, a za reprezentaciju Srbije je odigrao 22 utakmice.

''Osećam se odlično. Srećan sam u Fiorentini u svakom pogledu. U avgustu ću napuniti 30 godina, jedan sam od najstarijih igrača u timu i pokušaću da svojim iskustvom i kvalitetom doprinesem dobrim rezultatima ekipe'',
naglasio je Tomović.

Nova sezona u Seriji A počinje 19. avgusta, a do tada ekipu Fiorentine očekuju brojne prijateljske utakmice sa kvalitetnim rivalima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke