"Tobdžije" strpite se, još samo godinu dana i Kroenke odlazi?

Autor: Stefan Matić
utorak 14.01.2020.
10:06
Izvor: Sportske.net

U klub dolazi ozbiljan novac.

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

Sten Kroenke je jedna od najnepopularnijih figura u svetu sporta u Severnom Londonu.

Vlasnik Arsenala nije uspeo da učini "tobdžije" boljim iako je to najavljivano pred svaki početak sezonu u prošlosti, ispred "Emirajtsa" nisu strane scene gde navijači organizovano prozivaju na ostavku milijardera koji u svom vlasništvu ima i Denver Nagetse u NBA i LA Remse u NFL ligi.

Možda naredne godine, 2021. dobijamo ispunjenje želja "tobdžija".

Najbogatiji Afrikanac Aliko Dangot, najavio je svoj plan za narednu godinu. Nigerijac je priznao da je veliki fan "tobdžija", bogatstvo mu se procenjuje na više od 9 milijardi evra. Obogatio se poslom oko izgradnje i cementa, trenutno je aktivan na polju nafte gde njegova "Dangot rafinerija" ima projekte vredne preko 20 milijardi dolara.

"To je tim koji bih voleo da kupim jednog dana, ali ljudi moraju razumeti da trenutno imamo veoma vredne projekte, tako da sam za sada koncentrisan na njih. Gradim kompaniju, kada završimo sa tim, smatram da bi posao mogao da usledi u 2021. godini. Ne kupujem Arsenal sada, kupiću Arsenal kada završim sa trenutnim projektima", izjavio je Dangot za američke medije (Šou Dejvida Rubenstajna).

Trenutna sezona Arsenala je neuspešna, "tobdžije" su posle 22 odigrana kola na sredini tabele. Od Lige šampiona ih deli jedanaest bodova, tako da će, kao i prošle sezone, put u najbolje takmičenje morati da traže preko uspeha u Ligi Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Tuesday, 14.01.2020
15:20

Tako je mislio i Usmanov pa ga ovaj "oterao" iz kluba.Sto bi Kroenke prodao nesto sto mu donosi profit?A navijaci nek i dalje placaju najskuplju kartu da gledaju Dzaku.