''Tobdžije'' samouverene, evo šta neće raditi u Beogradu!

Autor: Beta Beta
sreda 18.10.2017.
09:46
Izvor: Beta

Arsenalov plan deluje potcenjivački, ali je odličan za Zvezdu...

EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH
EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda sastaće se sutra sa Arsenalom, u utakmici u kojoj će pokušati da ponovi uspeh od pre 39 godina, kada je eliminisala englesku ekipu u Kupu UEFA.

Zvezda će u četvrtak od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv Arsenala u trećem kolu Grupe H Lige Evropa.

Crveno-beli posle dve utakmice zauzimaju drugo mesto na tabeli grupne faze tog evropskog takmičenja sa četiri boda, dva manje od Arsenala, tri više od BATE Borisova i četiri od Kelna.

Beogradski klub je na jesen 1978. godine eliminisao Arsenal u trećem kolu Kupa UEFA posle pobede u prvoj utakmici na svom stadionu sa 1:0 i remija 1:1 u Londonu. Zvezda je te sezone stigla do finala.

Te dve utakmice su jedine između Crvene zvezde i Arsenala u istoriji.

Tadašnja ekipa predvodjena trenerom Brankom Stankovićem je prvu utakmicu pobedila golom Cvijetina Blagojevića, a potom je prošla dalje zahvaljujući sada već legendarnom pogotku Dušana Savića u finišu susreta.

Crvena zvezda je u svojoj utakmici igrala 16 utakmica protiv engleskih klubova i ima šest pobeda i po pet remija i poraza.

Arsenal je, s druge strane, pored dve utakmice protiv Zvezde, dva puta je igrao sa njenim "večitim" rivalom Partizanom, 2010. godine u Ligi šampiona, kada je oba meča dobio rezultatom 3:1.

Fudbaleri Arsenala će tokom dana doputovati u Beograd iz Londona, ali neće imati uobičajeni trening u srpskoj prestonici, već će samo u 19.00 na stadionu imati konferenciju za novinare

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mads87
Wednesday, 18.10.2017
15:30

evo da ti kazem prijatelju cemu euforija.Zato sto nismo gledali ni jedan tim vredan pomena na marakani 10 godina.Ove godine se to promenilo i zato su svi euforicni.Mene je zvezda ove godine vec zadovoljila i mogu da izgube sad 15 0 za mene su junaci i doktori i hvala im za ovu godinu

avatar
nemam pojma
Wednesday, 18.10.2017
13:00

Navoditi rezultate iz tog vremena je i više nego glupo. Arsenal je ovaj Arsenal tek od Denisa Bergkampa, Patrika Vijere, Toni Adamsa i nadasve, Tijerija Anrija. Kao što je ondašnja Zvezda za pet klasa bila bolji i jači klub. Tako da danas, Arsenal je klasa prema Zvezdi, ali dolazi oslabljen, pa možda, samo možda postoji šansa da ih Zvezda iznenadi. Čemu tolika euforija nedeljama, danima?