Težina Barsinih brojeva, treba naslediti ovakve legende!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 14.09.2020.
16:31
Izvor: Sportske.net

Manje važno, ali svakako zanimljivo pitanje.

marca.com
marca.com

Povezane vesti

Barselona će obeležiti ovo leto na pijaci, najpre zbog slučaja Mesi, potom nove smene trenera, promene formacije i ideje u igri, pojačanja koja su i dalje u magli, ali i ponajvećeg oslobađanja legendarnih brojeva.

Ivan Rakitić je ostavio čuvenu "četvorku" koju je svojevremeno baš nosio Ronald Kuman, kasnije i Pep Gvardiola, otpisan je Todibo, koji je bio vlasnik Ćavijeve "šestice", dok je "sedmicu" konačno dobio Grizman. Inijestina "osmica", koju je posle dve godine oslobodio Artur će najverovatnije pripasti od sutra Miralemu Pjaniću.

Luis Suarez je na izlaznim vratima, još uvek pregovara oko načina odlaska, pa će i broj 9 posle šest godina dobiti novog vlasnika, a čak se spekuliše da bi mogao da ga dobije i mlađani Ansu Fati, koji je u mlađim kategorijama igrao baš kao napadač.

Srećom, 10 je ostao u vlasniku istog, još od 2008. godine i verujemo da će Mesi biti poslednji koji je nosio, odnosno da će naredna uprava odlučiti da povuče taj broj.

I za kraj, tu je još jedan poseban broj - 14, koji je nosio Johan Krojf, a kako stvari stoje, njega će ponovo nositi Kutinjo, koji je u prvoj polusezoni nosio 14, a potom u drugoj uzeo 7, koji je sada prepustio Grizmanu.

Novajlija Trinkao je izabrao 17, a brojeve do 25, odnosno prvotimaca po pravilniku La Lige, čekaju Ronald Arauho, Ansu Fati i Riki Puđ, dok su katalonski mediji potvrdili da će Pjanić na sutrašnjoj promociji dobiti Inijestinu "osmicu".

Ansu Fati 9, Riki Puđ 6, potencijalni povratnik Erik Garsija 4, za početak neke nove generacije iz La Masije, šta mislite?!

Baner 13

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke