Težak zadatak pred Solskjerom, u Mančesteru se uzdaju u "džet leg" i "teške noge"!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 16.10.2019.
13:40
Izvor: Sportske.net

U nedelju od 17:30h nas očekuje velike derbi Premijer lige.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Mančester junajted je u katastrofalnoj formi, pali su na 14. mesto na tabeli sa samo devet osvojenih bodova nakon osam odigranih kola, imaju samo dva više od Evertona, koji je prvi ispod crte.

Sve više se priča o smeni Ole Gunara Solskjera, mada iz kluba uveravaju da će Norvežanin ostati trener i da će dobiti priliku da u narednih par rokova sastavim tim za povratak u vrh engleskog, ali i evropskog fudbala.

Bilo kako bilo, Junajted je trenutno u krizi, a za vikend ih očekuje najteži ispit, Liverpul.

Dočekaće maksimalnu ekipu Jirgena Klopa u devetom kolu PL, imaju i problema sa povredama, poslednji u niz povređenih igrača je David De Hea.

Ipak, u Mančesteru se uzdaju u posledice reprezentativna pauze.

Naime, "Skaj Sports" je napravio statistiku koliko je koji fudbaler dva pomenuta kluba prešao kilometara tokom reprezentativne pauze, kao i koliko je minuta proveo na terenu.

Najviše su putovali fudbaleri Liverpula Fabinjo i Roberto Firmino, koji su sa reprezentacijom Brazila prešli čak 22 hiljade km, koliko je prešao i Sadio Mane sa selekcijom Senegala.

Sledi još jedan igrač Liverpula, Divok Origi sa nešto manje od 10 hiljada pređenih kilometara.

Dobra vest za "Redse" je da Belgijanac nije upisao ni minut na terenu, Mane je odigrao 90 minuta, Firmino 120, Fabinjo svega 10.

Endi Robertson i Džordan Henderson su odigrali po 180 minuta za Škotsku, odnosno Englesku, koliko su na terenu u dresu reprezentacije Holandije proveli i Van Dajk i Vajnaldum, kao i Dejan Lovren u dresu reprezentacije Hrvatske.

Junajtedovi igrači nisu puno vremena proveli u putu, najviše je proputovao Viktor Lindelof sa Švedskom, oko 6 hiljada km, ali je odigrao samo 90 minuta, koliko je i Mektominaj proveo na terenu u dresu Škotske, kao i Markus Rašford u dresu Engleske (93), po dva nastupa za svoje reprezentacije upisali su samo Megvajer (Engleska) i Danijel Džejms (Vels).

Pitanje je ipak koliko će i ovo pomoći "Đavolima", kod kuće su uspeli da izgube i od Kristal Palasa, a sada im dolazi lider na tabeli, koji nakon osam kola ima maksimalan broj osvojenih bodova.

"Redsi" su dobili i par dobrih vesti, Alison je spreman da se vrati među stative, a i Salah, koji je doživeo udarac u prošlom kolu protiv Lestera, navodno je spreman da startuje u nedelju protiv "Đavola".

Alegri navodno čeka novi neuspeh "Đavola", a Solskjer teško da može da traži povratak forme protiv ove sezone neustrašivog Liverpula.

Ipak, kako kod nas vole da kažu, "lopta je okrugla", tokom 90 minuta sve je moguće, ali bi pobeda Junajteda u devetom kolu predstavljala veliko iznenađenje.

Mediji u Engleskoj očekuju da Klop i Solskjer na travu "Old Traforda" izvedu sledeće postave.

Mančester junajted: De Hea, Van-Bisaka, Lindelof, Megvajer, Šo, Mektominej, Pogba, Pereira, Mata, Džejms, Rašford

Liverpul: Alison, Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson, Fabinjo, Henderson, Vajnaldum, Salah, Firmino, Mane

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke