Težak rastanak sa Banetom Ivanovićem, trener ga uporedio sa Lovrenom

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.07.2020.
12:20
Izvor: Sportske.net

Odmah posle osvojene duple krune, Zenit je izvršio ''rokadu'' na poziciji štopera.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Ekipa Zenita je uspešno završila sezonu, osvojila je i titulu i nacionalni Kup, a uskoro bi mogla i do trećeg trofeja, s obzirom da sledi i meč Superkupa sa Lokomotivom.

Ali, pošto je dupla kruna proslavljena, klub iz Sankt Petersburga rastao se sa kapitenom Banetom Ivanovićem, koji je dao ogroman doprinos odličnim rezultatima.

Ugovor mu je istekao, nije došlo do dogovora o nastavku saradnje, pa su čelnici Zenita ekspresno reagovali i u svoje redove doveli Dejana Lovrena, hrvatskog reprezentativca iz Liverpula.

Svoj komentar na ove najnovije kadrovske promene dao je trener Zenita Sergej Semak, koji je priznao da mu nije bilo nimalo lako da se rastane sa srpskim defanzivcem, ali je uveren da je Lovren prava zamena.

''Rastanak s Ivanovićem bio je baš težak, nije bilo lako ni meni, ni njemu, ni ostalim momcima. Po mom mišljenju, u budućnosti drugi igrač neće doneti manje benefita, pa se klub odlučio za takav korak.

Branislav je odigrao izvanrednu sezonu, čak i bolju nego prethodnu. Moj stav je isti kao ranije, mi imamo nekoliko ključnih igrača, ali ako smo u mogućnosti da uzmemo boljeg igrača, moramo ići napred, moramo se razvijati.

Lovrena sam izabrao zato što u neku ruku podseća na Ivanovića, ali je mlađi. Verujem da je dobra zamena. S 31 godinom odbrambeni igrači sigurno ne gube na kvalitetu. Nešto je brži od Ivanovića plus ima dobar prvi pas i igra odlično u skoku. Lovren je svestran igrač i nadam se da će nam mnogo pomoći'',
zaključio je Semak.
-
Baner 3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DEL PIEROO
Wednesday, 29.07.2020
13:18

Lovren ni u cemu nije bolji od Ivanovica

avatar
JC\'90
Wednesday, 29.07.2020
12:25

Ivanovic je klasa za Lovrena

avatar
yboyka525
Wednesday, 29.07.2020
13:04

Bukvalno, ne moze Lovren ni na igrici biti bolji od Baneta. Kad vec dovode kiksaru, mogli su sa renomeom da dovetu tipa Otamendija, ili Smolinga, Dzonsa...

avatar
Amalainter
Wednesday, 29.07.2020
14:08

U Ruskoj ligi ce odgovarati..ni Ivanovic nije vise ni blizu kakav je bio u Celsiju..