Teške optužbe Dalića, ksenofobija u Madridu!?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 12.11.2018.
14:12
Izvor: Beta

Sa druge strane, stranci su tu da naprave razliku.

Epa/Facundo Arrizabalaga
Epa/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da u predstojećim utakmicama Lige nacija protiv Španije i Engleske očekuje od svoje ekipe da prikaže zajedništvo i zabeleži pobede kojima bi ostala u tri za prvo mesto u grupi.

"Čekaju nas dve teške i atraktivne utakmice. Mene posebno veseli ova prva protiv Španije, jer će to biti prva zvanična utakmica nakon Svetskog prvenstva na našem terenu. Očekujem puni Maksimir, sjajnu atmosferu i zajedništvo kakvo nas je krasilo za vreme SP-a. Naravno, očekujem i tri boda koja nas ostavljaju u trci za prvo mesto u grupi, ali i tri boda koja će nas održati među nositeljima na skorašnjem žrebu za EP 2022. godine", rekao je Dalić, a prenosi agencija Hina.

Aktuelni svetski vicešampioni trenutno su na poslednjem mestu Grupe četiri s jednim bodom iz dve utakmice i potrebne su im pobede ukoliko žele da izbore plasman na završni fajnal-for na kojem će učestvovati četiri pobednika grupa elitnog razreda Lige nacija.

Hrvatska je u prvom meču sa Španijom izgubila sa 6:0, što je najteži poraz u istoriji. Dalić smatra kako je ekipa sada u mnogo boljem raspoloženju. 

"Mislim da smo u puno boljem raspoloženju i formi nego u onoj prvoj utakmici. Moramo tražiti revanš, ne osvetu, već pobedu i tri boda. Naši igrači su sada u boljem i kvalitetnijem stanju. Mi odlučujemo sami o sebi, potrebne su nam dve pobede", rekao je Dalić.

On nije želeo da priča o tom porazu, već je rekao da "Vatreni" moraju da idu na pobedu i da pokušaju da kontrolišu utakmicu od početka. 

Osvrnuo se i na nešto slabije igre Luke Modrića na početku ove sezone. 

"Modrić je sinoć namestio gol u pobedi Reala. On je svestan da su oscilacije normalne. Podigao je formu, znam da će biti pravi i da će biti vodja naše ekipe. Kada Real izgubi utakmicu odmah se traži krivica medju strancima, medjutim, njegovi kvaliteti su poznati... On je najbolji na svetu"
, rekao je Dalić.

Selektor Hrvatske prošle nedelje dobio je nagradu za najboljeg trenera Evrope u izboru Udruženja evropskih fudbalskih trenera (AEFCA).

"Svaka nagrada je lepa, a ova mi je posebno draga jer je stigla od struke. Međutim, nije to samo meni nagrada već i našim trenerima, igračima i celom hrvatskom fudbalu. To je rezultat reprezentacije u Rusiji", rekao je Dalić.

Reprezentacija Hrvatske ulazi u završnu nedelju takmičenja po grupama Lige nacija. Prvi meč igraju 15. novembra na stadionu Maksimir kada dočekuju Španiju, a tri dana gostuju Engleskoj na stadionu Vembli.

Ukoliko ne ostvare dve pobede, selekcija Hrvatske će najverovatnije ispasti u niži rang takmičenja Lige nacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ixyco96
Wednesday, 14.11.2018
21:25

"nabolji na svetu" o.O

avatar
Boixos_Nois
Monday, 12.11.2018
16:40

Ovaj više ne zna šta priča. Ja sam neki dan gledao vijesti na RTL-u i njega kako govori da je Mesi najbolji.

avatar
NikkiCFC
Monday, 12.11.2018
15:27

Kakav revans gledajte da izgubite sa manje od tri razlike.