Teška povreda okončala veliku karijeru, u penziju otišao bivši igrač Barse, "štoper sa kvalitetom desetke i brzinom krila"!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 25.06.2020.
14:57
Izvor: Sportske.net

Oglasili se iz njegovog kluba.

EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES
EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES

Povezane vesti

Kako stoji na sajtu lisabonskog Sportinga, bivši igrač Barselone Žeremi Matju odlučio je da okonča svoju profesionalnu karijeru.

Naime, on je doživeo tešku povredu levog kolena na jučerašnjem treningu "Lavova", pa je u svojoj 36. godini rešio da okači kopačke o klin.

Matju je karijeru počeo u Sošou, tri godine kasnije preselio se u Tuluz, da bi ga 2009. godine spazila Valensija.

Preselio se na "Mestalju" i na njoj proveo pet sezona, da bi ga Barsa u svoje redove dovela 2014. godine.

Nakon tri sezone i dve osvojene Primere, tri Kupa Kralja i Lige šampiona (2014/15), kao i Superkupa Španije i UEFA Super kupa, ali i osvojenog trofeja na Svetskom klupskom prvenstvu, preselio se u Lisabon 2017. godine, a za tri godine u dresu Sportinga osvojio je jedan trofej u Kupu Portugalije i dva u Liga kupu.

Vezista Mančester junajteda Bruno Fernandeš je svog bivšeg saigrača okarakterisao kao najboljeg centralnog defanzivca sa kojim je sarađivao.

"Danas je karijeru završio najbolji centralni bek sa kojim sam ikada igrao. Centralni bek sa kvalitetnom "desetke", brzinom krila i sjajan izvođač slobodnih udaraca", napisao je između ostalog vezista "Đavola".

Iza sebe ima i pet nastupa u seniorskoj reprezentaciji Francuske.

baner 11



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke