Terorizam neće ugroziti Euro 2016!

Autor: Beta Beta
utorak 17.11.2015.
14:20
Izvor: Beta

Ovakva uverenja stižu čak iz francuske vlade.

BETA/AP Photo/Peter Dejong
BETA/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Ministar sporta Francuske Patrik Kaner rekao je danas da terorizam neće zaustaviti sport i da će se naredne godine održati Evropsko prvenstvo u fudbalu u toj državi.

"Nema šanse da otkažemo Evropsko prvenstvo. Terorizam neće zaustaviti sport. Evropsko prvenstvo biće održano, a bezbednosne mere biće na maksimumu, ojačane posle nedavnih događaja",
rekao je Kaner.

Sva sportska dešavanja u Francuskoj bila su otkazana prošlog vikenda nakon terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno 129 ljudi, a on je danas potvrdio da će se takmičenja nastaviti predstojećeg vikenda.

Jedan od napada dogodio se i pored stadiona Francuska tokom prijateljske utakmice između Francuske i Nemačke.

Kaner je pohvalio obezbeđenje na stadionu i ocenio da su sprečili još veću tragediju na stadionu.

"Ostali su mirni pored svega što se desilo. Odluka da gledaoce proslede na igralište je bila ključna, jer je tako izbegnuta tragdija slična na stadionu Hejsel, kada su u stampedu stradali mnogi"
, rekao je Kaner.

On je rekao da će u društvu državnog sekretara u Ministarstvu sporta Tjerija Brajara večeras vozom putovati za London na stadion Vembli gde će odigrati prijateljska utakmica između Engleske i Francuske.

"Biće to jedan poseban događaj... Posebno iz razloga jer će oko 90.000 ljudi pevati našu himnu 'Marseljezu'", rekao je Kaner.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke