Teror 'Građana', 'Tobdžije' pokorile Hal, Lester ima novog heroja, 'Čekićari' spakovani u 'vrećice'

Autor: Boban Filipović
subota 17.09.2016.
17:54
Izvor: Sportske.net

Veoma živopisno i golovima bogato popodne, favoriti opravdali očekivanja, Bilićev Vest Hem nastavio da posrće.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Mančester Siti je nastavio da briljira pod kormilom Pepa Gvardiole i nakon pet odigranih kola ima maksimalnih 15 bodova.

Iako oslabljeni neigranjem svog najboljeg strelca Kuna Aguera, iako Pep ne računa na Jaju Turea, to nije smetalo 'građanima' da upišu ubedljiv trijumf nad Bornmautom.

'Trešnjice' su načete nakon 15 minuta igre, Kevin De Brujne je genijalno izveo slobodan udarac, šutirao ispod živog zida i savladao Boruca.

Deset minuta kasnije sevnula je kontra, povukao ju je De Brujne, odirao na desni bok za Sterlinga, ovaj zavrnuo za Kelečija Ihenaća, koji rutinski pogađa nebranjenu mrežu.

Do odlaska na odmor nije bilo promena, a nakon samo tri minuta igre u nastavku repriza akcije kod drugog gola, osim što su Ihenaćo i Rahim Sterling zemnili uloge. Nigerijac se odužio svom klupskom drugu asistencijom, a opet je akciju povukao Kevin De Brujne.

De Brujne je svoju maestralnu partiju krunisao i asistencijom za Ilkaja Gundogana, koji je u 66. minutu postigao svoj prvenac za 'Građane' za 4:0.

'Građani' su meč završili s deseetoricom zbog crvenog kartona Nolita u finišu, a reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov je odigrao ceo meč za pobednički sastav i to na poziciji štopera.

Britain Soccer Premier League

Arsenal je slavio u Halu sa 4:1 i tako vezao treću prvenstvenu pobedu.

'Tobdžije' su povele u 17. minutu nakon jedne gužve pred golom rivala, Aleks Ivobi je uhvatio otpadak pošto je Jakupovič odbranio udarac Volkota, tukao ka golu, lopta je usput zakačila Aleksisa Sančeza i završila u mreži.

U finišu prvog poluvremena nevolja za 'Tigrove', Livermor je napravio penal i pri tom dobio crveni karton, ali Aleksis Sančez nije bio precizan sa 'kreča'.

Brojčano nadmoćniji, Vengerovi puleni nakon deset minuta igre u nastavku uspevaju da dupliraju prednost, Tio Volkot je bio stralac u na asistenciju danas odličnog Aleksa Ivobija.

Ipak, Hal se sa desetoricom vratio u život, Robert Snodgras je smanjio prednost gostiju sa bele tačke u 79. minutu, ali Aleksis Sančez ekspresno svojim drugim golom na utakmici vraća dva gola prednosti Vengerovom timu i rešava dve dileme.

U sudijskoj nadokandi Granit Džaka postiže evrogol, raspalio je sa skoro 30 metara, to mu je bio premijerligaški prvenac, kojim je postavio konačan rezultat.

Arsenal's Alexis Sanchez gestures toward the assistant referee as he disputes a decision during their English Premier League soccer match between Arsenal and Swansea City at the Emirates stadium in London

Šampion Lester se razgoropadio protiv Barnlija, a novajlija koji je stigao ovog leta iz Sportinga, Islam Slimani, zablistao je na svom premijerligaškom debiju sa dva gola.

Alžirac je tresao mrežu gostiju u sudijskoj nadoknadi prvog i početkom drugog poluvremena, a konačnih 3:0 postavio je Mi autogolom u finišu meča, reagovao je nespretno nakon centaršuta Mareza, koji je probio po desnom krilu.

slimani

Najviše golova viđeno je na 'Houtornsu', gde je Vest Bromvič Albion savladao Vest Hem sa 4:2.

Meč je obeležio Nasr Čadli, koji je postigao dva gola i upisao dve asistencije. Pojačanje 'Vrećica' iz Totenhema je dao prvi i poslednji gol sa svoju ekipu, a u finišu prvog poluvremena asistirao Salomonu Rondonu i Džamalu MekKlinu.

'Čekićari' su već u 56. minutu imali četiri gola zaostatka, a ublažili su poraz zahvaljujući golovima Mihaila Antonija i Manuela Lancinija iz penala.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pep Guardiola
Sunday, 18.09.2016
09:46

Idemooooo,nevjerovatno koliko je ovaj Sterling precijenjen igrac!

avatar
Sportski Paćino
Sunday, 18.09.2016
10:50
avatar
choda gauchooo
Sunday, 18.09.2016
12:13

Bravo za komentar, stvarno igra kao preporodjen od dolaska Pepa, ali on nikada ne može biti top klasa, jednostavno nema dovoljno talenta, a to se ne uci.... Posebno mu nedostaje dribling i nedopustivo je da jedan ofanzivac i krilo zna samo da pretrci igraca, nedostaje mu i tehnika, kreativnost mu je nula, pas los(iako je imao sad asistenciju, gomilu zicer dodavanja pogresi)..... Sve u svemu, nikada od njega neće biti top klasa i sane je neuporedivo talentovaniji i ima sve ono sto sterling nema.....

avatar
scofield
Saturday, 17.09.2016
23:44

De Brujne, decko kida kako igra. Trenutno najbolji igrac lige!

avatar
Saturday, 17.09.2016
23:07

Sportske net popravite ovu aplikaciju, ko budala pišem pet puta isti komentar i nikako da zapamti. Jako sam zadovoljan igrom, ma prezadovoljan, teško je opisati koliko sam srećan. Odbrana je maestralna, niko nije verovao u nju, a oni odigrali kao da su dosta godina zajedno. Bravo je sve bolji i bolji. Fernandinjo odličan. Ne pamtim ovakav početak sezone, zaista zverski igra otkada je došao Gvardiola, doduše nije bio loš ni pod vođstvom Pelegrinija, ali puno bolje igra kako mu Pep svira. Ilkaj je pružio sjajnu partiju posle dugačke pauze, klasa je klasa. KDB doktorski, kao i uvek. Rahim ako ovako nastavi biće veliki igrač, ali sve zasluge idu Gvardioli, kako ono kažu, on ga je bukvalno preporodio. Ihenaćo je trenutno najbolji mladi igrač i špic, naš biser. Sane opet ušao sa klupe i opet napravio razliku na terenu i pokazuje o kakvom se igraču radi, a mnogi su ga osporavali pri odluci da želi da pređe u Siti. Gde ste kritičari buduće zvezde fudbala? Nolita su prestrogo isključili, ali dobro, neću da se žalim na suđenje, nisam ja Adnan. CTWD

avatar
Pep Guardiola
Saturday, 17.09.2016
22:18

Raheem the dream je nevjerovatan! I sve to bez kapitena,Kuna i Silve.Idemo po titulu! Pep is bald,Pep is beautiful!

avatar
tony zahirovic1234
Sunday, 18.09.2016
11:23

Polakoo druzee...

avatar
Adnan
Saturday, 17.09.2016
19:32

Idemo se popalit i pricati koliko je jak Siti,a da je sudija dosudio ispravno u derbiju,bili bi grogirani 5 kola.

avatar
äxwell
Saturday, 17.09.2016
20:20

Jaoooo jesi dosadan vise...Niste zasluzili dobiti taj derbi i tacka. Da ste tada odigrali bolje od Sitija i da ste zasluzili pobjedu onda bi mogao pominjati sudjenje..

avatar
tony zahirovic1234
Saturday, 17.09.2016
19:05

Idemoooo jakoo sam sretan igrom, i rezultatom, odbrana opet ODLICNA, kao i Bravo, Ferna je igracina, znaci dinosaurus je, Gundo ovako dobro igra posle toliko pauze, klasa je klasa. Kevin je doktor fudbala, jedan od najboljih igraca na svetu definitivno, ne vidim razloga sto to ne bi bio, Sterla nastavlja da samara ove kriticare hejtere, razvaljuje decko znaci, ni sam ne znam kojaa mu je ovo asistencija, samoo takoo nastavi Sterla. Keleci sve zivoo koristi, bicee to veliki igrac, znaci ima sve, sut, dribling, kretnju ekstra, MA SVE, nasee BLAGO, Leroj je odigrao svegaa sve ukupno oko 30 minuta, i za to vreme ima asistenciju onu krasnu, buduca zvezda ove igre, i sad je sjajan igrac, Nolito nijee imao gol nitii asistenciju, ali se je trudio, driblao, i bas on je izborio onaj slobodnjak kod majstorije Kevina, igracina samoo takva za malee pare, ubit ce nas Selta hah. Uopste mi nijee jasno sta sudii onaj MOS, pa Smith je prvi nasrnuo na Nolita, sve radee kako bi nas ogrebali, ali nemaa veze ipak su uz nas sudije, MAZICU MOZETE POLIT RUKEE ENGLEZI. Jakoo sam sretan, idemooooo... CTWD

avatar
Igors Stepanovs
Saturday, 17.09.2016
18:56

Dobar rezultat.Ali Hal nije ekipa na kojoj se meri snaga...

avatar
Ricardo
Saturday, 17.09.2016
18:41

De Brujn povukao kod sva 4 gola. Po meni jedna od najboljih igraca PL. kad se to poveze sa Gundoganom, Silvom i Fernandinom koji igra kao lud. City nema konkurenciju u PL. Ali za CL trebaju mu 2 strasho brza beka. Kolarov dosta dobro igra, ali da su mu 90 min na vratu Bejl, Messi ili D.Costa bila bi druga prica. Kazem opet, sa 2 brza beka bi mogo da parira Barsi, Realu i Bayernu. Ovako je odmah iza njih. Pozz

avatar
gunner11
Saturday, 17.09.2016
18:19

Bravo momci ! Sjajna utakmica i zasluzena pobeda .Kakakv gol Xhake ljudi moji .Konacno neko skupio hrabrost idao gol izvan 16m ,ovi nasi napdac ipokusavaju da udju u gol .Popeli smo se na drugo mesto ,polako se vracamo COYG

avatar
Il Faraone
Saturday, 17.09.2016
18:53

Nazalost pascemo na 5. na kraju kola

avatar
gunner11
Saturday, 17.09.2016
20:58

Bitno je da se polako uigravao i vracamo se na vrh

avatar
Adnan
Saturday, 17.09.2016
19:30

Sljedece je Celzi -Arsenal,znaci valja vam zijanit.

avatar
BarsaSaMarsa10
Saturday, 17.09.2016
18:14

Mocan Siti na pocetku,jos je pocetna faza sezone,ali mora se reci da su za sada najveci favoriti za titulu.Ja bih, iskreno, najvise voleo da Liverpul osvoji jer igraju sjajan fudbal i vreme je da se vrate tamo gde im je mesto.

avatar
AfricaLoF
Saturday, 17.09.2016
18:14

Za sada Mancester Siti jeste glavni favorit za titulu. Ali, videcemo sta ce se dogoditi u nastavku sezone. Ipak je u pitanju Premier liga, a ne Spanija ili Francuska. Sterling je preporodjen u ovoj sezoni, De Brujne igra fantasticno takodje. Kao i nas Aleksandar Kolarov. Arsenal i Everton su usli veoma spremno u ovu sezonu. A Slimani je pokazao kakvo ce biti pojacanje za Lester.

avatar
NIKE
Saturday, 17.09.2016
18:12

De Bryne trenutno najbolji igrač lige, moj Mourinho šta si nam napravio.

avatar
Dakijev psihijatar
Saturday, 17.09.2016
18:10

Vest Hem se raspada ove sezone

avatar
Nikolaus
Saturday, 17.09.2016
18:52

Bilić nema veze sa životom.

avatar
Special One
Saturday, 17.09.2016
19:02

I treba da se raspada, od srca im želim odlazak u Championship.

avatar
Saturday, 17.09.2016
17:59

Odlicna igra. Falili su golovi na poluvremenu, ali sve je doslo posle na svoje. Stvarno lepo odigrano i kad se doda da nisu svi tu, onda je ova pobeda svarno ubedljivija nego sto jeste.

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 17.09.2016
17:57

Jos je rano,ali sve mi se cini da je Siti daleko ispred svih ostalih timova...Ovo ce izgleda biti jednosmjerna ulica.

avatar
gunner11
Saturday, 17.09.2016
18:19

Sezona u PL nije trka nego maraton ,ima jos dosta da se igra ...

avatar
tony zahirovic1234
Saturday, 17.09.2016
19:06
avatar
Ricardo
Saturday, 17.09.2016
18:34

Zasto ovoliko minusa si dobio? Da nece mozda Fejnord ili Dejan Lovren da stanu na put?. Pa ljudi ako necete da budete realni , nemojte onda biti ljubomorni. Ako ne volite neki tim ,nemojte ga onda mrzet samo zato sto je bolji od vasheg. Nek crkne komsiji krava. Pozzz za sve prave ljubitelje fudbala. Posebno za gotivnog lika sa slikom Dzonija Stulica. Iako ne volim M.Junajted, lik je pravi navijac i ima vrlo realne komentare. Zato dobije po 20 lajkova i skoro nema dislajkova.