Tenzije rastu - Super kup Italije doveden u pitanje!?

Autor: Stefan Matić
subota 05.01.2019.
17:34
Izvor: Sportske.net

Protesti su sve jači i jači.

EPA
EPA

Povezane vesti

Duel Milana i Juventusa u okviru Super kupa Italije će se odigrati 16. januara u gradu Džeda koji se nalazi u Saudijskoj Arabiji.

Međutim, u Italiji već danima vlada nezadovoljstvo zbog mesta odigravanja utakmice a protestanti su krenuli da se skupljaju ispred stadiona oba italijanska kluba gde izražavaju svoje nezadovoljstvo.

Između ostalog, naglašavaju licemerje povodom nedavnog političkog ubista novinara Kašogija kada su svi zapadni političari optužili SA, ali i zbog ženskih prava zato što na stadionu u Džedi postoje sekcije stadiona namenjene samo muškarcima.

Svoje mišljenje oko ovoga podelila je i Barbara Berluskoni, ćerka Silvia Berluskonija bivšeg premijera Italije i nekadašnjeg predsednika Milana.

''Pre mesec danas svi su bili zaštitnici žena, nosili su i crveni boju na svojim licima kao simbol protiv nasilja nad ženama. A sada kao lutke igraju po režimu koji gazi po ženskim pravima svakoga dana'', izjavila je Barbara.

Međutim, bivša direktorka Milana ne veruje da treba bojkovati utakmicu Super kupa.

''Ovaj meč može biti prilika da baci novo svetlo na države lslamu i preokrene stvari na bolje, posebno za žene. Začuđujuće kako sve Zapadne vlade sklanjaju pogled na dobro dokumentovana dešavanja u ovim zemljama, sve zbog komercijalne dobiti'', završava ćerka Silvia Berluskonija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 05.01.2019
23:24

Evo kad netko s prezimenom Berlusconi djeli moralne lekcije Neprocjenjivo iskustvo