Tehnika nastavlja da osvaja fudbal - Nemci odobrili korišćenje "gedžeta" na klupi

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.07.2018.
12:23
Izvor: Sportske.net

Novine u namačkim fudbalskim ligama. Od naredne sezone tehnika će biti dostupna pomoćnim trenerima i medicinskom osoblju.

Epa/David Hecker
Epa/David Hecker

Povezane vesti

Sigurno ste tokom tekućeg Mundijala videli da su pomoćnicima selektora dostupni gedžeti koji olakšavaju posao stručnom štabu.

Slušalice na ušima, tableti, sve je to postalo deo standardne opreme članova stručnih štabova u reprezentacijama koje učestvuju na Mundijalu, a od naredne sezone isto ćemo gledati i u nemačkom fudbalu.

Kompanija Nemačka fudbalska liga (DFL) donela je u sredu odluku o promeni pravilnika koja će omogućiti korišćenje tehnike na samom terenu od sezone 2018/19.

Promenom pravilnika predviđeno je da od naredne sezone na obe klupe na svakoj utakmici bude omogućeno korišćenje do tri gedžeta koji se koriste za samu igru i komunikaciju sa trenerima koji su na tribinama.

Osim toga, pomenuta sredstva imaće još jednu važnu svrhu, a to je brza dijagnostika i komunikacija među članovima medicinskog osoblja.

Pomenuta tehnika neće moći da se koristi u bilo koje druge svrhe, pa tako DFL navodi da će situacije kakva je viđena u prethodnoj sezoni biti kažnjavane.

Sportski direktor RB Lajpciga Ralf Rangnik ušao je u poluvremenu na teren kako bi sudiji Feliksu Zvajeru na telefonu pokazao snimak kako bi mu ukazao na grešku. Takvi postupci neće biti tolerisani.

Tehnika će od naredne sezone biti dostupna trenerima u Bundesligi i Zvajti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke