Tamnoputi fudbaleri bi mogli da bojkotuju SP 2018?

Autor: Beta Beta
sreda 05.11.2014.
09:20
Izvor: Beta

Savetnik Svetske fudbalske federacije (Fifa) za borbu protiv rasizma, Tokio Seksvejl izjavio je danas da bi tamnoputi fudbaleri mogli da bojkotuju Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji i pozvao predsednika Vladimira Putina da zatraži oštriju akciju prot

Beta/AP Photo/SergeiKarpukhin, Pool
Beta/AP Photo/SergeiKarpukhin, Pool

Povezane vesti

Seksvejl koji se u Južnoj Africi borio protiv aparthejda, protiv je bojkota, ali je izrazio zabrinutost zbog velikog broja rasističkih incidenata u ruskoj ligi.

"Postoji opasnost da crni fudbaleri kažu da neće ići u Rusiju na Mundijal - to ne smemo da dozvolimo. Govorim kao čelnik FIFA i gradjanin sveta - ova situacija ne sme da ode toliko daleko. Kada ovakve stvari počnu, a vi ne reagujete kao lideri, stvari će se pogoršati", rekao je Seksvejl.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je poslednjih godina kažnjavala ruske klubove u Ligi šampiona, ali Fudbalski savez Rusije nije.

Seksvejl je zatražio od "ličnog prijatelja" Vladimira Putina da interveniše.

"Pokaži da si vođa, budi Putin kakvog svet poznaje, budi čvrst. Ako to ne uspemo, mogli bismo da o Svetskom prvenstvu pričamo na drugačiji način... Neki ljudi će reći da ne žele da idu u Rusiju", rekao je Seksvejl.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke