Tako to rade Italijani - krah na EP, pa ostavka!

Autor: Beta Beta
utorak 25.06.2019.
12:56
Izvor: Beta

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Italije Luiđi Di Bjađo ocenio je danas da nije bio neuspešan na tom poslu, iako je ekipa eliminisana u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, ali je ipak posle šest godina podneo ostavku.

EPA-EFE/ALESSIO MARINI
EPA-EFE/ALESSIO MARINI

Povezane vesti

Italija je Evropsko prvenstvo za mlade, koje organizuje zajedno sa San Marinom, završila u grupnoj fazi, sa dve pobede i porazom, pošto je imala slabiju gol-razliku od Španije. Italiji je za prolaz dalje bilo potrebno da Rumunija i Francuska ne odigraju nerešeno, ali se ta utakmica sinoć završila 0:0.

"Da je Rumunija juče pobedila, svi biste mi rekli da sam najbolji...", rekao je Di Bjađo, koji je podneo ostavku na današnjoj konferenciji za novinare, preneli su italijanski mediji.

"Moramo da razdvojimo naše rezultate iz prethodnih godina od onoga što se dogodilo na Evropskom prvenstvu. Rekao bih da je urađen sjajan posao, izveli smo na scenu mnogo mladih igrača koji su otišli među seniore, pokazali smo da smo konkurentni. Tu ima i bolnih trenutaka, pošto naš rezultat nije bio pozitivan, ali to za mene nije neuspeh. Neću više biti selektor mlade reprezentacije", dodao je Di Bjađo. 

On je rekao da ne traži izgovore i da svi snose odgovornost, ali najviše on i njegovi saradnici. Di Bjađo je dodao da i dalje stoji iza svoje odluke o sastavu tima.

"Ali, ko god da kaže da nemamo stil igre i da ne trčimo, greši. Imali smo više šuteva, bili smo opasniji od drugih ekipa. Ljudi zaboravljaju da smo morali da pozajmimo igrače selekciji do 20 godina za Svetsko prvenstvo. Imamo 40-50 igrača između selekcija do 19, 20 i 21 godine. Mlade ekipe su ostvarile više nego što je očekivano. Pravi neuspeh je kada ne osvojiš bodove i kada niko ne ode u A tim"
, rekao je on.

Bivši fudbaler Rome i Intera dodao je da je slobodan i bez posla.

"Na tržištu sam. Tražli su me klubovi iz Serije A i Serije B, ali sam ih odbijao iz poštovanja prema Fudbalskom savezu. Zahvaljujući napredovanju tokom godina, spreman sam za nove izazove. Otišao bih čak i da smo osvojili titulu. Nisam se osećao 99,9 odsto stimulisano, iako sam možda otvorio vrata Olimpijskih igara", naveo je Di Bjađo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Tuesday, 25.06.2019
20:40

A kod nas počelo lobiranje da ostane Đorović. Da ne možeš da poveruješ. Bili smo najsmešnija ekipa na turniru.

avatar
Stevan Sremac
Tuesday, 25.06.2019
19:14

Kod nasih neuspesnih trenera u glavu su usadjene reci Drage Mason "radije cu ko kraljica mreti nego vama ostavku podneti" hahaha... kakvi Moroni.

avatar
gox76
Tuesday, 25.06.2019
14:41

Bar ima obraza, a ne kao neki...

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 25.06.2019
13:10

E, nisi vala bio ni uspesan jer se od vas uvek ocekuju titule, koga ti farbas...

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 25.06.2019
16:05

Dve pobede i jedan los dan kad lopta nije htela da udje iako su bili mnogo bolji a izgubili. Plus takav sistem takmicenja.

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 25.06.2019
22:04

Dobro, nisu imali srece na ovom EP, ali, on ih je vodio sest godina:-D I pre cetiri godine su isto ispali vec u grupi ma koliko ona bila teska.